06.05.11 - TARRAGONA • Tarragonès

L'enganxada de cartells dóna el tret de sortida a la campanya electoral a Tarragona

Viernes, 06 de Mayo de 2011
 Els candidats de Tarragona en les eleccions municipals han escenificat aquesta dijous a la nit el tret de sortida a la campanya electoral. Acompanyats de militants i simpatitzants amb banderes i pancartes, els líders de cada partit s'han concentrat a la Rambla Nova. L'alcalde de Tarragona i candidat del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que encara la campanya amb la tranquil·litat de saber que set de cada deu tarragonins "opinen que la ciutat ha millorat en els darrers quatre anys". Per la seva banda, la candidata de CiU, Victòria Forns, ha manifestat que la seva formació és l'"única" que pot recuperar "el tarragoninsme perdut en els darrers anys".

La Rambla Nova ha aplegat, un cop més, més d'un centenar de militants i simpatitzats de la majoria de partits que enguany es presenten a les eleccions municipals de Tarragona. Alguns d'ells han amenitzat l'acte amb grallers i timbalers; i el PSC i el PP han arribat a l'esperat esdeveniment amb una furgoneta decorada amb les seves insígnies.

Ballesteros ha destacat que enguany el PSC "té el suport de la majoria de tarragonins i tarragonines" i ha recordat les principals propostes de la seva formació. L'alcalde de Tarragona i candidat a la reelecció ha reiterat que la seva principal prioritat és la creació d'ocupació. També ha subratllat l'aposta per potenciar la projecció internacional de la ciutat amb projectes com el de la candidatura als Jocs del Mediterrani 2017 i les actuacions que vol dur a terme per aconseguir una Tarragona "encara més neta", així com l'esforç amb les polítiques socials i la millora de l'eficàcia de l'administració de l'Ajuntament.

Per la seva banda, la principal rival de Ballesteros, la candidata de CiU, Victòria Forns, ha destacada la necessitat d'un "canvi" a la ciutat. "Sabem que els tarragonins i tarragonines volen un canvi, i aquest només vindrà de la mà de CiU", ha manifestat Forns, que ha afegit que espera que els resultats del pròxim 22 de maig permetin "recuperar el tarragonisme que s'ha perdut en els darrers quatre anys". D'altra banda, la candidata de la federació nacionalista ha apel·lat a la necessitat que aquesta campanya electoral sigui "neta i constructiva",

El candidat del PP, Alejandro Fernàndez, ha reiterat que la seva formació és l'"única" que defensa amb fermesa "els interessos de la ciutat" la qual ha de recuperar la seva "capitalitat provincial, sanitària i ferroviària". Fernández ha recordat l'"elevada" taxa d'atur que hi ha a Tarragona i ha manifestat que la ciutat necessita "menys tarannà i més fermesa". El candidat popular creu que en aquestes eleccions el PP "pot aconseguir el millor resultat de la història a Tarragona". "Per primera vegada tenim serioses possibilitats d'aconseguir un alcalde popular", ha afirmat.

De fet, el candidat d'ERC, Sergi de los Rios, ha manifestat que la seva formació "és l'antídot" per evitar una majoria absoluta del PSC i un nou pacte entre CiU i PP. "Som determinants a l'hora de confeccionar el futur equip de govern", ha manifestat De los Rios, que ha alertat que, per primera vegada, el candidat del PP "té opcions de poder ser l'alcalde de la ciutat".

A banda dels quatre partits en representació a l'Ajuntament de Tarragona, en aquestes eleccions municipals hi ha onze formacions més que es disputen l'alcaldia. Entre aquestes es troba ICV-EUiA, que va perdre la representació en els anteriors comicis del 2007 i que està enguany està encapçalada per Arga Sentís. La resta de partits que és presenten són la Candidatura d'Unitat Popular-Poble Actiu (CUP-PA), Ciutadans (C's), Plataforma per Catalunya (PxC), Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alternativa Motor y Deportes (AMD), Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal (PACMA), Escons en Blanc-Ciudadanos en Blanco, Familia y Vida, Unión Progreso y Democracia i Falange Española de las JONS.