06.05.11 - IGUALADA • Anoia

Comença la campanya electoral a Igualada amb la tradicional enganxada de cartells al centre de la ciutat

Viernes, 06 de Mayo de 2011
Els candidats a l'alcaldia d'Igualada han fet la tradicional enganxada de cartells al centre de la ciutat aquesta mitjanit. La majoria de partits s'han concentrat a la Rambla de Sant Isidre, a excepció del PSC que ha fet la descoberta del seu cartell a la Plaça de Cal Font. A la capital de l'Anoia es presenten un total de vuit candidatures per a les properes eleccions del 22 de maig, el doble que el 2007. La coalició d'Entesa per Igualada (PSC i ICV) que fa dotze anys que governa a la ciutat es presenta enguany per separat. Com a partits que es presenten per primer cop a Igualada hi ha Solidaritat Catalana per la Independència i Plataforma per Catalunya. A més, ERC ha format coalició amb Reagrupament.

L'actual alcalde d'Igualada i candidat a la reelecció pel PSC, Jordi Aymamí, s'ha concentrat a la Plaça de Cal Font amb la majoria de persones que l'acompanyen a la llista per fer la tradicional enganxada de cartells. Aymamí ha destacat a l'ACN que el programa de la formació se centra en tres grans eixos; l'activitat econòmica, els serveis a les persones i l'ordenació pública. A més, ha afegit que el seu repte és dotar al territori d'un esperit de "lluita" per aconseguir que l'economia "tiri endavant" i es creï "més ocupació".

El lema 'Canvi en positiu' ha estat l'escollit per CiU, el principal partit de l'oposició. El seu alcaldable, Marc Castells, ha afirmat que Igualada necessita un "canvi" i una "sacsejada", ja que s'ha "desdibuixat del mapa de les ciutat importants de Catalunya". Per aquest motiu, Castells defensa que el seu principal objectiu és "revitalitzar econòmicament la ciutat" i "mantenir" les empreses que hi ha actualment i també "fer-ne venir de noves".

Per la seva banda, la candidata a l'alcaldia per part d'ICV-EUiA, Montserrat Mateu ha ressaltat les "polítiques d'esquerres" que promou la seva formació. Mateu ha estat la sòcia del PSC els darrers dotze anys amb el pacte d'Entesa per Igualada. Enguany però han decidit presentar les seves sigles en solitari. El programa dels ecosocialistes incideix en la lluita contra les desigualtats i és especialment crític amb les retallades engegades pel govern d'Artur Mas.

Pel que fa a ERC, enguany es presenta en coalició amb Reagrupament. Joan Torras torna a encapçalar la candidatura independentista i es marca com a objectiu crear "riquesa" i "llocs de treball". A més, segons Torras, Igualada necessita un "canvi real" perquè la gent està "cansada del model actual" que "ha demostrat que està exhaurit".

El PP, que actualment compta amb dos regidors al consistori, també ha fet la tradicional enganxada de cartells i el seu alcaldable, Pere Calbó, ha ressaltat que el missatge que volen transmetre és que se centren en els "problemes reals" dels ciutadans. Per Calbó, aquests problemes són la creació de llocs de treball, la "seguretat", la "immigració" o la manera com "evitem" la retallada "salvatge" que està "aplicant CiU en serveis essencials".