06.05.11 - LLEIDA • Segrià

Arrenca la campanya electoral a Lleida amb una oposició confiada en millorar els resultats

Viernes, 06 de Mayo de 2011
La campanya electoral ha arrencat aquesta nit a Lleida amb l'actual oposició (CiU, PP, ERC i ICV) confiada en millorar els resultats dels passats comicis i un PSC prudent que vol seguir gaudint de la majoria absoluta dels darrers quatre anys. La tradicional penjada de cartells ha fet un pas més enllà. El PSC ha apostat per les noves tecnologies, CiU ha escrit amb globus el seu eslògan "Junts millor", ERC ha projectat l'eslògan electoral "És el teu torn" sobre la paret de l'edifici dels Castellers de Lleida i ICV ha plasmat en unes fitxes gegants allò que volen per Lleida i les han col·locat sobre un mapa de la ciutat. El PP ha estat el més tradicional amb l'enganxada d'un cartell de la seva candidata.

Ros aspira a reeditar la majoria absoluta però avisa que "no hi ha res guanyat"

El candidat a la reelecció, el socialista Àngel Ros, ha assegurat que el seu repte és seguir governant per a Lleida des de la Paeria. "Això requerirà que els socialistes tornem a fer majoria absoluta. El nostre major adversari és l'abstenció i necessitem que tothom vagi a votar perquè no hi ha res guanyat", ha afirmat l'actual alcalde. El candidat socialista s'ha compromès a seguir treballant "per l'educació, la cultura, la millora de la ciutat i per crear oportunitats i ocupació per als nostres ciutadans". Al punt de la mitjanit, Ros i els membres de la candidatura han premut uns interruptors virtuals, un gest que ha servit per enviar el cartell de campanya a centenars d'adreces electròniques que han rebut, de forma instantània, el lema de la campanya electoral de la candidatura: 'Àngel Ros, compromís de futur'.

Zaballos vol que CiU sigui decisiva en el canvi

El cap de llista de CiU a Lleida, Joan Ramon Zaballos, s'ha mostrat convençut que aquesta serà una gran campanya i ha fet referència al seu eslògan "Junts millor" per explicar que "no volem personalismes sinó treballar en equip". Per Zaballos, CiU és la garantia de transparència i de bon govern i és una formació que té ganes de treballar per Lleida. És per això que volen ser un partit decisiu a l'Ajuntament per fer les coses de manera diferent ja que considera que és important que les coses canviïn després de 30 anys d'un mateix govern, el socialista.

Manso demana que es voti al PP per avançar les eleccions generals

La cap de llista del PP a Lleida, Inma Manso, ha demanat que els lleidatans votin al PP. Si el PSC i CiU treuen uns resultats baixos, diu, s'avançaran les eleccions generals. Per Manso això és necessari perquè considera que és l'única manera (si el PP governa l'estat espanyol) que es facin les reformes necessàries per crear ocupació. La campanya del PP a Lleida es basa en baixar impostos i en controlar la immigració il·legal.

Bergés vol reobrir la Paeria als ciutadans

La candidata d'ERC a la Paeria, Montse Bergés, ha iniciat des del Centre Històric la campanya electoral per tal de "simbolitzar" la tasca que encara queda per fer a Lleida, una ciutat que, a diferència d'altres, diu, "no té un cor urbà dinàmic, segur, ric en comerç i restauració i agradable per passejar". ERC ha projectat el cartell i eslògan electoral "És el teu torn", sobre la paret de l'edifici de Castellers de Lleida. Bergés ha explicat que l'objectiu d'ERC és que els autèntics protagonistes de la ciutat siguin els lleidatans, "i no l'alcalde de la majoria absoluta que ha tancat les portes de la Paeria", ha dit.

Camats aposta per un ajuntament transparent

El cap de llista d'ICV a Lleida, Ramon Camats, recorda que l'eslògan del seu grup és "Que no retallin les teves idees" perquè bona part de les idees que els ciutadans han anat donant a ICV durant un any s'han convertit en el gruix del seu programa, centrat en l'atenció social i a les persones desocupades i a l'estalvi energètic. Camats s'ha referit a greus mancances que ha tingut el govern de la Paeria amb majoria absoluta i per això, ha dit, vol obrir la Paeria a la participació ciutadana. Camats ha demanat un ajuntament clar i transparent i espera, diu, recuperar els 3 regidors del 2003.