06.05.11 - TORTOSA • Baix Ebre

Tret de sortida a la campanya a Tortosa on l'oposició intentarà evitar que CiU obtingui la primera majoria absoluta

Viernes, 06 de Mayo de 2011
 Els cinc partits amb representació municipal a Tortosa han donat el tret de sortida oficial a la campanya electoral a la plaça de l'Ajuntament amb la tradicional enganxada de cartells. Acompanyats per militants i integrants de les diferents candidatures, els caps de llista han llançat el primer missatge d'unes eleccions que estan marcades per la possibilitat que CiU aconsegueixi la primera majoria absoluta de la història. L'alcalde i candidat de CiU, Ferran Bel, ha deixat clar que centrarà la campanya en explicar la feina feta en els darrers quatre anys i comparant-la amb la que es va fer en els vuit anys de govern socialista, així com en donar a conèixer un programa electoral "concís i treballat".

Bel, que concorre a les eleccions amb el lema 'Junts, tornem a fer-ho bé', ha enganxat el cartell acompanyat per bona part de la seva candidatura, així com dels membres dels comitès locals de CDC i d'UDC que, equipats amb senyeres, han aclamat el convergent amb crits "alcalde Ferran" o cantant Els Segadors.

Per la seva part, el candidat socialista, Joan Sabaté, sota el lema 'Volem més, podem més', s'ha mostrat convençut de tenir possibilitats de tornar a liderar un govern de progrés a la ciutat "si la societat es mobilitza i surt a votar". El candidat ha recordat que es presenta amb un equip i projecte renovat, i amb la prioritat de treballar per crear ocupació. "Portem quatre anys d'inhibició en aquest tema, quatre anys de campanya de màrqueting, de despesa gratuïta, però sense pensar en les persones, i sobretot abandonant la promoció econòmica. Tortosa té avui més de 3.000 aturats i això és absolutament intolerable".

Sabaté, acompanyat també per desenes de membres de la candidatura i militants del partits, ha enganxat el primer cartell amb crits de "visca, visca, visca, Tortosa socialista".

El candidat d'ERC, Josep Felip Monclús, ha donat el tret de sortida a la campanya, acompanyat de militants del partit, volent transmetre un missatge de "força" i "il·lusió". Monclús ha explicat que el lema dels republicans és 'Avant Tortosa', el mateix crit dels antics pagesos del territori quan s'acomiadavent. "És un crit de força per dir que som capaços de treballar en positiu per les persones i la ciutat", ha afegit.

Sota el lema d''Ara, construïm futur' i acompanyat per membres de la llista, el candidat d'Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jaume Forcadell, ha demanat el vot i la confiança dels ciutadans per continuar la tasca feta en els darrers quatre anys però amb un grup municipal ampliat. "Hem estat durant quatre anys percebent el respecte de la gent per la feina feta, i veiem que el nostre projecte genera il·lusió, el nostre repte és convertir el respecte i la simpatia en vots", ha manifestat. En aquest sentit, Forcadell s'ha erigit com la principal referència de l'esquerra a Tortosa i s'ha mostrat convençut de poder "plantar cara" a CiU. "Avui la gent ha d'entendre que a Tortosa no només és Bel o Sabaté", ha afegit.

L'ecosocialista també ha lamentat l'actitud que han tingut CiU i PSC un cop més en la tradicional enganxada de cartells. "Aquest acte s'està convertint en una espècie de circ en el que es competeix en a veure qui canta més fort i jo no sé si Tortosa avui amb 3.000 aturats està perquè avui cantéssim tots massa", ha etzibat.

Per últim, el candidat del PP, Xavier Dalmau, ha demanat el vot per la seva llista perquè presenten fins a 64 mesures que han recollit dels contactes amb la ciutadania i que se sintetitzen en els dos lemes de la campanya: Únicament Tortosa, i Centrats en Tu. "Per damunt d'ideologies està la ciutat, i estem centrats en el votant i en el ciutadà", ha detallat. Així mateix, Dalmau ha reclamat als candidats una disputa on regni "l'estil democràtic", i s'ha adreçat als votants per demanar-los que votin amb "seny, intel·ligència, i sentit comú" per aconseguir "el millor vot" per la ciutat.

També han enganxat el primer cartell, els altres dos partits que concorren a les eleccions a l'alcaldia de Tortosa i que no tenen representació: Plataforma x Catalunya (PXC) i Ebrencs Independents (EBIN).