06.05.11 - BARCELONA • Barcelonès
Portabella inicia la campanya presentant-se com la tercera via capaç de "donar majories" i "formar governs"
Viernes, 06 de Mayo de 2011
Jordi Portabella ha donat el tret de sortida a la campanya de les eleccions municipals en un acte on s'ha proclamat com l'alternativa al bipartidisme que formen PSC i CiU. Per l'alcaldable, la coalició d'Unitat per Barcelona serà la formació capaç de donar majories a la llista més votada i per tant la clau per formar un govern. "CiU i PSC no estan jugant un derbi" ha declarat abans d'advertir que buscar el pacte amb el PP seria pactar amb una força política més preocupada perquè Rajoy tregui bons resultats que per governar Barcelona. Tant el número 2 de la llista, Joan Laporta, com Portabella s'han proclamat com la referència del vot independentista i els hereus de l'esperit de les consulta del 10-A.

Jordi Portabella ha iniciat la campanya per les eleccions municipals de la coalició Unitat per Barcelona sota el lema Tots units farem més força i amb un cartell que ha estat pintat 'in situ' per una artista catalana.

Després dels parlaments dels membres de Reagrupament. Cat, Ester Capelles i Ignasi Planas, números 3 i 4 de la llista, i d'Anna Arqué i Joan Laporta, números 5 i 2 de la coalició, ha pres la paraula el candidat Jordi Portabella per presentar la formació "que és capaç de recuperar la il·lusió del 10J i té l'aval del 10A"

L'alcaldable ha destacat que aquestes seran les eleccions "més obertes des de fa anys" i que per tant ofereixen la possibilitat de fer un canvi a l'alcaldia de Barcelona. En aquest sentit, Portabella s'ha presentat com la formació capaç d'oferir una alternativa al bipartidisme i l'alternança de CiU i PSC.

"Fa uns dies ens menystenien i avui ens dirigeixen declaracions" ha manifestat un Portabella convençut que la seva serà la formació capaç de "donar majories" i "formar governs" en el consistori barceloní.

Segons el líder d'Unitat x Barcelona, els partits funcionen com el sistema planetari "perquè quan mes gran tens el planeta més capacitat d'atracció tens" per això, ha dit, "havíem de fer una coalició que permetés obrir un tercer espai polític que no fos equidistant".

Sense fer esment a ICV-EUiA, Portabella s'ha referit també als qui considera els seus contrincants en l'objectiu de ser la peça clau per la formació d'un Govern, el PPC. Pel líder de la coalició independentista els del PP són uns "alienígenes" que estan al servei de Madrid i per tant, pactar amb ells és pactar amb qui només es preocupa pels resultats que pugui treure Mariano Rajoy a les eleccions generals.

En contraposició la seva candidatura es postula com l'opció política que vol que "Barcelona sigui la capital d'un estat" i que aplega l'esperit d'aquells que van sortir a votar per la independència el passat 10 d'abril. En conseqüència Portabella s'ha autoproclamat com la referència del vot independentista i l'hereu de l'esperit de la manifestació del 10J i la consulta del 10A.

En la mateixa línia ha anat el discurs del líder d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, qui ha parlat uns minuts abans per donar suport al candidat del seu partit.

Puigcercós ha situat a la coalició d'Unitat per Barcelona com el pas següent del procés que es va iniciar amb la consulta d'Arenys de Munt i ara s'ha de canalitzar en les municipals de Barcelona. "Serem els únics que farem política i això vol dir fer de Barcelona la capital d'un país" ha manifestat el president d'ERC.

Per la seva banda, Joan Laporta s'ha congratulat que amb aquesta coalició s'havien superat les diferències històriques que enfrontaven l'independentisme i ha comparat la seva decisió d'unir-se a Portabella amb l'encert que va tenir quan va situar Josep Guardiola com entrenador del F.C. Barcelona. L'ex president del Barça l'ha proclamat inclús com "el Guardiola de Barcelona."