06.05.11 - TERRASSA • Vallès Occidental

Terrassa dóna el tret de sortida a la campanya electoral en un ambient distès entre els alcaldables

Viernes, 06 de Mayo de 2011
Terrassa ha donat el tret de sortida aquesta mitjanit a la campanya electoral en un ambient distès entre els alcaldables i la incògnita de si es reeditarà el tripartit format per PSC, ICV-EUiA i ERC o CiU consolidarà els resultats aconseguits en les eleccions al Parlament. Els alcaldables Pere Navarro (PSC), Josep Rull (CiU), Manel Pérez (ICV-EUiA), Gabriel Turmo (PP) i Isaac Albert (ERC) han compartit passada la mitjanit un moment distès en la tradicional enganxada de cartells, just davant del mercat municipal. El fins ara alcalde del municipi ha considerat necessari que els socialistes continuïn al govern per consolidar l'obra municipal, mentre que el candidat de CiU considera que cal un canvi.

Pel PSC torna a presentar-se Pere Navarro, actual alcalde del municipi i membre de l'Ajuntament des del 1987. Els socialistes han presentat una campanya "en positiu" amb la mirada posada en el futur i amb l'objectiu de construir una ciutat millor. Entre els seus eixos bàsics estan el foment de l'ocupació, el manteniment de l'Estat del Benestar, millorar les connexions amb l'entorn i aconseguir que la ciutat sigui puntera en àmbits com ensenyament, urbanisme, innovació, salut, cultura i empresa.

Durant un petit discurs en la seu electoral del PSC, al carrer La Rasa, Navarro ha apel·lat a la necessitat de la continuïtat dels socialistes al Govern per continuar l'obra iniciada, obra que ha defensat perquè, segons ha dit, ha permès que el municipi prosperi. A més, ha criticat la política de CiU al país i ha rebutjat les retallades en àmbits com la sanitat.

"La sortida de la crisi no és igual des de la dreta que des de l'esquerra", ha alertat. Navarro ha defensat que durant la darrera legislatura, tot i haver de fer una gestió "difícil" per la crisi, han aconseguit fer "més del que estava previst" seguint una política "prudent". El candidat ha instat a la resta de partits a que diguin clarament quin és el seu posicionament sobre l'Estat del Benestar, els serveis públics i la igualtat de drets i ha demanat que "no enganyin".

Navarro ha considerat que en aquests comicis Terrassa es juga el seu futur i ha defensat el PSC com "el partit del poble" i no dels "lords" a qui el Govern d'Artur Mas els hi rebaixa els impostos.

L'aposta de CiU és Josep Rull, que és la tercera vegada que es presenta com alcaldable a la ciutat. Rull pretén acabar amb els 32 anys de govern socialista a la cocapital vallesana i defensa un programa basat en la recuperació econòmica i la millora de la cohesió social.

En declaracions a l'ACN, Rull ha considerat que per "higiene democràtica" cal un canvi al consistori egarenc. "Després de 32 anys governant els mateixos el model ha quedat esgotat", ha declarat.

Sobre el tema econòmic, eix central del programa, Rull ha criticat que actualment Terrassa "és un dels municipis on es triga més en autoritzar una nova activitat econòmica" i ha considerat que això cal modificar-ho per donar sortida a la crisi econòmica.

Per la seva part, ERC aposta per revisar el planejament urbanístic, es presenta com una força per salvar el municipi de les retallades que podria aplicar CiU com considera que està fent al país i aposta per una forma de governar més propera als ciutadans.,

Des d'ICV-EUiA, Manel Pérez espera que la seva formació esdevingui clau per reeditar el tripartit. Les apostes dels ecosocialistes passen per millorar el transport públic, impulsar la línia orbital ferroviària i impulsar plans d'ocupació, entre d'altres. Tot i estar en el govern municipal, ICV-EUiA mantenen la principal discrepància sobre el Quart Cinturó, infraestructura que defensen els socialistes i que rebutgen des d'ICV.

Per part del PP es presenta Gabriel Turmo amb la voluntat de presentar noves solucions per al municipi, tal i com diu el seu lema, que va acompanyat de les paraules 'Pots confiar'. Es tracta de la primera vegada que Turmo es presenta a les eleccions a Terrassa i l'objectiu és ampliar els tres regidors que té actualment.

L'Ajuntament de Terrassa està format per 27 regidors, dels quals 13 són del PSC, tres d'ICV, dos d'ERC, sis de CiU i tres del PP. En les darreres eleccions municipals la primera força més votada van ser els socialistes amb el 43,6% dels vots, seguits de CiU (19,8%), ICV-EUiA (10,2%), PP (9,8%), ERC (7,4%), C's (3,9%), la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) (1,3%), Família i Vida (0,5%) i el Partit Republicà Català (0,3%).

En les darreres eleccions al Parlament es van registrar canvis ja que CiU va aconseguir ser la força més votada amb un 37,3% dels vots, seguit del PSC amb el 20,1%. El PP va obtenir un 11,4%, ICV-EUiA un 8,1%, ERC un 5,7% i Plataforma per Catalunya (PxC) un 3,3%, entre d'altres.