06.05.11 - VIC • Osona

Vic dóna el tret de sortida a la campanya electoral en un ambient distès entre els alcaldables

Viernes, 06 de Mayo de 2011
Vic ha donat el tret de sortida aquesta mitjanit a la campanya electoral en un ambient distès entre els alcaldables en la tradicional enganxada de cartells conjunta a la Plaça Major. L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), ha apel·lat al seu eslògan "Vic, capital" per liderar un projecte de país "sobirà, lliure, independent i ple en sí mateix". El líder de la segona força política de la ciutat, Josep Anglada de Plataforma per Catalunya, amb el seu eslògan "Primer els de casa, ara toca guanyar" ha defensat que vol acabar amb el "clientelisme" que, segons ell, ha practicat l'equip de govern format per CiU, PSC i ERC i donar el 25% del sou dels regidors "a les famílies autòctones necessitades"

La majoria de candidats han coincidit a assenyalar el "bon clima" que es "respirava" en la tradicional enganxada de cartells que es fa cada inici de campanya als plafons instal·lats davant l'estàtua del Merma a la Plaça Major de Vic. El candidat de CiU i actual alcalde de la ciutat, Josep Maria Vila d'Abadal, ha assenyalat que l'ambient en aquestes eleccions 'és molt diferent al de fa quatre anys" i ha afegit que la ciutat ha canviat "radicalment", "s'ha pacificat".

D'Abadal ha explicat que vol potenciar la ciutat i explicar-la a l'exterior a través d'aspectes com la universitat, la cultura, el turisme o el comerç. El candidat ha afegit que Vic "ha de poder donar els seus fruits a tot Catalunya" i "ha de poder liderar un projecte de país, conjuntament amb d'altres ciutats, que faci de Catalunya un país sobirà, lliure, independent i ple en sí mateix".

El candidat a la reelecció ha afirmat que és "molt important" que els ciutadans vagin a les urnes el proper 22 de maig i que des de l'oposició o des del govern "allò important és treballar per la ciutat".

Segona força, PxC

El líder de la segona força política més votada en les eleccions del 2007, Josep Anglada de Plataforma per Catalunya, ha assenyalat que vol acabar amb el "clientelisme" que, segons ell, ha practicat el tripartit a l'Ajuntament de Vic. Anglada ha afegit que si governa, destinarà el 25% del sou a aquelles famílies autòctones més necessitades. A més, ha assenyalat que les seves prioritats són la gent gran, les viudes i els aturats.

L'alcaldable per la PxC ha reivindicat tenir un programa "molt ampli" i ha assenyalat com un dels projectes a realitzar, construir una biblioteca al solar de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil on ETA va atemptar ara fa vint anys.

Els socis de CiU al govern, PSC i ERC

Per la seva banda, el candidat pel PSC, Josep Burgaya, ha assenyalat que cal facilitar i promoure l'activitat econòmica per combatre l'atur amb polítiques actives que evitin l'exclusió social. Les millores del barri de l'Estadi i del barri dels Caputxins també se situen entre els eixos principals del seu programa. A banda, els socialistes vigatans també volen crear un pacte pel civisme que vetlli perquè tots els vigatans compleixin amb els drets i els deures.

L'alcaldable per ERC i actual membre de l'equip de govern, Joan López, ha destacat que cal millorar la relació entre l'Ajuntament i els ciutadans i fer que l'obtenció dels llocs de treball sigui a través dels mèrits i no a través dels "cognoms". López també ha destacat que Vic ha de ser capdavantera del futur Estat català.

Participació i campanya "en positiu"

La candidata de la CUP, Georgina Rieradevall, ha presentat el seu eslògan "Fem pinya per Vic" i ha assenyalat que per la seva formació, la participació "és molt important". A banda, també ha destacat que després que en aquesta legislatura s'aconseguís "protegir" les adoberies, "ara cal fer efectiva aquesta protecció".

El cap de llista d'ICV, Xavier Tornafoch, ha destacat la feina realitzada durant aquests quatre anys com a aval per poder aconseguir un segon regidor. L'ecosocialista ha assenyalat que intentaran fer una campanya "en positiu".

Pel que fa a les llistes que actualment no disposen de representació al consistori, s'hi troben els candidats Iban Lapeira de SI i Pedro Chumillas del PP. El primer, avalat pels resultat que SI va obtenir a Osona el 28 de novembre confia entrar al consitori. Per la seva banda, el candidat del PP espera recuperar el regidor que tenia la seva formació ara fa dues legislatures.