06.05.11 - BADALONA • Barcelonès

Badalona dóna el tret de sortida a la campanya electoral amb la immigració com a focus d'atenció

Viernes, 06 de Mayo de 2011
Badalona ha donat el tret de sortida a una campanya electoral que tindrà en la immigració un dels principals focus d'atenció, després de les diferents polèmiques protagonitzades pel líder del PP, Xavier Garcia Albiol. Durant l'enganxada dels primers cartells, el candidat del PSC, Jordi Serra, no ha variat els costums socialistes i ha triat la seu del partit, a La Plana de Badalona, per començar a demanar el vot. El popular Xavier Garcia Albiol ha escollit el barri de Llefià un dels indrets de la ciutat, ha dit, amb més desestructuració social. El candidat de CiU, Ferran Falcó, acompanyat dels membres de la candidatura, ha desplegat el cartell en forma de pancarta des d'un balcó de la plaça de la Vila.

Els pròxims quinze dies seran els d'una de les campanyes electorals més importants de la història de Badalona. A priori, mai abans el lideratge del PSC s'havia posat tant en dubte com ara. Això és degut, en part, al missatge que sobre la seguretat ciutadana ha utilitzat el PP en els últims anys i que elecció rere elecció li ha donat prou rèdit com per retallar la distància de la primera força de la ciutat. A més, la federació nacionalista es mostra també optimista després dels últims resultats de les eleccions al Parlament i havent fet un bon balanç de govern els darrers quatre anys a Badalona.

La campanya ha donat el tret de sortida a les dotze de la nit amb la penjada dels primers cartells. El PSC ha mantingut la tradició de fer aquest acte a la seu del partit, a La Plana de Badalona. Amb l'eslògan "Això és un alcalde" i la foto del candidat i actual batlle, Jordi Serra, els socialistes es presenten amb l'aval de la feina feta els últims anys com a principal argument. Serra ha dit que el seu repte és "doble" perquè a més de guanyar vol "donar una lliçó" al PP i demostrar que "Badalona és molt més que un problema d'immigració".

En canvi, el candidat popular ha reiterat durant la penjada del primer cartell que el seu principal repte, si és alcalde, serà acabar amb la "desestructuració social", derivada de problemes d'incivisme, delinqüència relacionats amb la immigració irregular. Garcia Albiol presenta una campanya agressiva amb l'eslògan "Molts ho pensen. Jo ho dic". El candidat popular ha triat el barri de Llefià, igual que fa quatre anys, per fer l'enganxada simbòlica del primer cartell. Garcia Albiol ha assenyalat que aquest és un dels barris de Badalona amb aquests problemes que ell denuncia.

El tercer en discòridia, el candidat de CiU, Ferran Falcó, s'ha instal·lat a la plaça de la Vila on ha desplegat el primer cartell en forma de pancarta, des del balcó de l'antiga seu de la federació nacionalista. Amb l'eslògan "L'actitud és la diferència" Falcó vol transmetre que davant l'enfrontament PSC-PP per obtenir l'alcaldia, els nacionalistes són un "canvi positiu" que posi per davant de tot "l'estima per la ciutat".

Per la seva banda, el candidat d'ICV-EUiA, Carles Sagués, ha decidit traslladar l'inici de la campanya electoral a dissabte. Aquesta matinada no s'ha programat cap acte mediàtic d'enganxada de cartells i tampoc hi ha res previst per aquest divendres, coincidint amb l'inici de les Festes de Maig a la ciutat. Amb el lema "Ningú pot retallar les teves idees", ICV-EUiA es presenta a Badalona amb l'objectiu de "frenar les retallades de CiU" i la "xenofòbia" del PP.

Finalment, la coalició "Fem-ho plegats", que integra representants d'ERC, Accent, Reagrupament i les JERC ha decidit quedar-se a la seu d'Esquerra per penjar el primer cartell d'aquesta campanya. El candidat, Miquel Estruch, es presenta per primer cop a unes eleccions municipals.