06.05.11 - LLEIDA • Segrià
Àngel Ros obtindria majoria absoluta a Lleida
Viernes, 06 de Mayo de 2011
L'alcalde de Lleida i candidat socialista, Àngel Ros, obtindria majoria absoluta a la capital del Segrià, si es compleixen els resultats d'intenció de vot que aquest divendres publica 'La Vanguardia'. L'enquesta apunta que Ros podria millorar els resultats dels anteriors comicis, de 15 regidors, i obtenir-ne entre 16 i 17, cosa que li permetria governar en solitari a la Paeria. CiU, encapçalada per Joan Ramon Zaballos, podria quedar-se amb la mateixa representació , 6 regidors, o pujar-ne un, mentre que el PP en guanyaria un i pujaria a 4. En canvi, ERC i ICV-EUiA s'emporten el pitjor pronòstic: els republicans es quedarien sense regidor o amb un, i ICV perdria l'únic que té ara.

Una enquesta feta per l'empresa Noxa els dies 28 i 29 d'abril assenyala un lleuger increment de les expectatives de vot del PSC. Àngel Ros podria arribar als 16 o 17 regidors i governar amb majoria absoluta la Paeria. De fet, l'actual alcalde és el candidat preferit per al 63% dels enquestats.

Segons els resultats de l'estudi, CiU es quedaria igual que fa quatre anys, amb 6 regidors, o com a molt en pujaria un, i seguiria sent la segona força; mentre que el PP, liderat per Inma Manso, milloraria la representació actual de 3 regidors a la Paeria per aconseguir-ne 4.

Els resultats per ERC serien negatius perquè la candidatura encapçalada per Montse Bergés podria baixar un regidor o fins i tot quedar-se sense representació a l'Ajuntament, mentre que ICV-EUiA, liderat per Ramon Camats, perdria l'únic escó que té al consistori i sortiria de la Paeria.