06.05.11 - SABADELL • Vallès Occidental

Arrenca la campanya electoral a Sabadell amb una atípica enganxada de cartells

Viernes, 06 de Mayo de 2011
La cursa electoral ha començat a la ciutat de Sabadell amb una atípica enganxada de cartells. El candidat del PSC i actual alcalde, Manuel Bustos, ha celebrat una trobada amb simpatitzants i amics del Facebook on ha presentat la imatge central de la campanya. CiU ha apostat per mostrar la furgoneta logotipada que recorrerà la localitat per donar a conèixer la candidatura de Carles Rossinyol. Per la seva banda, ICV-EUiA ha escollit la plaça del mercat per desplegar una gran pancarta amb el missatge que és l'hora que aquesta coalició torni a governar. Tot plegat en un escenari marcat per les desavinences entre el PSC i la resta de formacions que no descarten sumar forces per desbancar els socialistes.

L'actual alcalde de la ciutat i candidat a l'alcadia del PSC, Manuel Bustos, ha celebrat un acte amb més de 250 simpatitzants al Centre Cívic de la Creu Alta. Entre els convidats destaca la presència de nombrosos sabadellencs que han acudit a la cita a través del Facebook, una eina que l'alcalde utilitza molt activament. "Som una proposta del segle XXI" ha dit el batlle que ha assegurat que Sabadell necessita "un govern fort" per afrontar el proper període: "Cal un govern amb experiència que afronti els reptes de futur amb convicció i que amb esforç sigui capaç de resoldre qualsevol problema", ha dit Bustos.

L'alcalde ha esmentat les discrepàncies que existeixen entre el PSC i alguns grups de l'oposició i s'ha compromès a dur a terme una campanya "respectuosa amb els que pensen diferent, positiva" i allunyant-se d'altres terrenys on segons Bustos "alguns tenen la temptació d'entrar com la difamació o la crispació".

La segona força de la ciutat, CiU, que està liderada per Carles Rossinyol, ha donat el tret de sortida presentant la furgoneta logotipada que la formació utilitzarà per recórrer la ciutat. El candidat s'ha referit al lema de CiU a Sabadell "El canvi és possible" i ha dit que confia que aquest sigui l'any que per primera vegada CiU governi la ciutat: "El món ha canviat molt i han aparegut noves realitats que reclamen persones capacitades i amb un bon model de ciutat", indica Rossinyol. En aquest sentit ha assegurat que l'equip de CiU és el més adient per liderar aquesta nova orientació i ha assenyalat que aspira a passar de cinc a vuit regidors. Els convergents han aprofitat l'inici de la campanya per mostrar un anunci que s'emetrà als cinemes de la ciutat els propers quinze dies.

ICV-EUiA (quatre regidors), ha escollit la plaça del Mercat Central per presentar una gran pancarta amb el missatge "Ara és l'hora que torni el bon govern". La candidata de la coalició, Carme Garcia, s'ha mostrat convençuda que milloraran els resultats actuals i ha demanat el vot dels ciutadans indecisos: "Hem estat vint anys governant, tenim l'experiència i volem tornar a fer-ho", ha dit Garcia que ha assegurat que ICV-EUiA té l'equip i el bagatge necessari.

El Partit Popular (PP) ha optat per la fórmula tradicional i ha enganxat els primers cartells a la Rambla. El candidat, Antonio Vega, es presenta per primer cop a les eleccions municipals després que la formació va anunciar que Jordi Soriano no repetiria com a cap de llista. Vega afronta les municipals amb la percepció que té "el vent a favor" i la convicció que la formació obtindrà com a mínim un regidor més (ara en té dos).

Per la seva banda, Entesa per Sabadell ha dut a terme l'enganxada de cartells a la plaça Doctor Robert de la Ciutat. En les pancartes d'aquesta formació apareix una imatge de la seva cap de llista, Virgínia Domínguez, amb el lema "Treballem per Sabadell". L'Entesa compta amb dos representants al consistori i aspira a mantenir la representació. "Creiem que l'Entesa està plenament consolidada a Sabadell i esperem mantenir-nos", ha dit la candidata.

ERC de Sabadell ha donat el tret de sortida a la campanya electoral amb un acte que s'ha celebrat a la plaça Vallès de la localitat i que ha comptat amb la presència de l'eurodiputat de la formació, Oriol Junqueres. El candidat a l'alcaldia d'ERC, Juli Fernández, confia que els independentistes puguin conservar l'únic regidor que tenen al consistori i per fer-ho es presenten en coalició amb Reagrupament (Rcat). L'eslògan de la campanya és "Sumant Decidim" i el cartell principal incorpora un dibuix de la popular ceba sabadellenca amb una estelada. "Som els que hem sumat i els que decidirem", ha assenyalat Fernández referint-se a l'eslògan. El candidat ha dit que mantenir el regidor actual seria "un bon resultat" i que aconseguir-ne dos significaria un balanç "excel·lent".