19.03.14 - BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona inverteix 94 MEUR al Vallès Occidental

Miércoles, 19 de Marzo de 2014

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va acollir ahir la darrera presentació del Catàleg de serveis 2014.

D'aquesta manera, acaba el recorregut que el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i el vicepresident tercer i responsable de Cooperació Local, Joaquim Ferrer, han fet per totes les comarques de la demarcació de Barcelona explicant el Catàleg i les inversions que, en clau de cooperació local, s'han realitzat al territori.
 
«Mentre el Govern espanyol s'entesta a recentralitzar i intentar amputar l'autonomia local, nosaltres treballem per fer possible que tots els ajuntaments, petits o grans, puguin prestar als ciutadans uns serveis de qualitat», va explicar el president, referint-se al conjunt d'instruments que la corporació posa al servei dels ens locals perquè aquests puguin continuar prestant serveis als ciutadans. La presidenta del Consell Comarcal, Pepita Pedraza, va agrair el treball en xarxa que realitza la Diputació «i que s'apropi al territori per escoltar les demandes del món municipal».
 
Pel que fa als governs locals de la comarca del Vallès Occidental, aquests han rebut 94,81 MEUR en inversions al territori pactades a través dels diferents instruments de concertació del pla "Xarxa de governs locals 2012-2015" i altres instruments de suport. A través de les meses de concertació, el catàleg de serveis i els programes complementaris com el d'urgència social o suport a l'economia productiva local, la Diputació procura que els municipis i els consells comarcals puguin prestar els serveis locals. En aquest sentit, el vicepresident tercer va explicar que «hem treballat per buscar totes aquelles fórmules que legalment ens permeten ajudar els municipis perquè són la nostra prioritat i tots els instruments que posem a la seva disposició han nascut amb aquest esperit».
 
El vicepresident tercer va explicar que aquest nou Catàleg, que compta amb un pressupost de 53,9 MEUR, recull l'experiència dels darrers anys i que «més del 50% del pressupost del Catàleg (28,8 MEUR) es destina a donar cobertura a l'oferta de recursos de l'Àrea d'Atenció a les Persones i més de 14 MEUR (el 27% del pressupost total) es concentra en els recursos de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local». Així mateix, va recordar que «aquest any s'amplien les línies d'assistència en l'àmbit de govern local i de les tecnologies i els sistemes d'informació».
 
A partir de l'oferta prevista al Catàleg, els ens locals presenten les corresponents sol·licituds, que es valoren tècnicament i, amb posterioritat, es procedeix a la concessió dels ajuts, amb caràcter general, en funció de la qualitat tècnica dels projectes locals i de la disponibilitat de recursos amb què compta la Diputació. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 20 de març de 2014, en el cas d'ajuts econòmics; els recursos tècnics i materials tenen tres terminis de sol·licitud: el mateix 20 de març de 2014, el 30 d'octubre de 2014 i el 31 de desembre de 2014.
 
Finalment, Ferrer va animar els assistents a «utilitzar totes les eines i l'equip de persones que la Diputació de Barcelona posa al vostre servei».