10.05.11 - LLEIDA • Segrià

Àngel Ros creu que si el PSC es desmarca del PSOE no s'enfonsaria "ni l'Estat ni cap partit"

Martes, 10 de Mayo de 2011
 L'alcalde de Lleida i un dels homes del PSC que possiblement jugaran un paper important dins el partit després del congrés de la tardor ha dit que si el PSC es desmarqués del PSOE i acabés votant a favor de la moció de CiU sobre el fons de competitivitat ''ni l'Estat s'enfonsaria ni tampoc cap partit s'enfonsaria''. En declaracions a 'El Món a RAC1', Ros ha apostat per intentar evitar que el PSC trenqui la disciplina de vot i provar "fins al darrer moment" que els partits catalans se sumin a l'esmena dels socialistes. Àngel Ros respon així a la petició que va fer el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en què va demanar als alcaldes socialistes que instessin al PSC a desmarcar-se del PSOE.

Després d'intentar fins al darrer moment que CiU se sumi a la moció que proposa el PSC, on s'aposta per la negociació pel traspàs del fons de competitivitat, Ros considera que si llavors ''en darrer terme calgués marcar una diferència d'un partit respecte a un altre, llavors evidentment, ni l'Estat s'enfonsa, ni cap partit s'enfonsa''.

El ple del Congrés dels Diputats debat i vota aquest dimarts a la tarda una moció de CiU que insta el govern espanyol a transferir a Catalunya els 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat corresponents al 2011. ERC, ICV i PP sumaran els seus vots als de CiU i donaran suport a la mesura. Després de negociacions internes entre PSC i PSOE, el grup socialista ha presentat una esmena al text que aposta per la negociació. El govern espanyol manté que d'acord amb la Llei de finançament de les CCAA no han de rebre els diners dels fons de competitivitat fins que es liquidi l'exercici, és a dir, al 2013.