26.03.14 - TERRASSA • Vallès Occidental

El Pacte Local per l’Ocupació de Terrassa crea una comissió dedicada a la promoció industrial

Miércoles, 26 de Marzo de 2014

Ajuntament, Cecot i sindicats compten amb la Cambra de Comerç en aquesta nova iniciativa de concertació

El Pacte Local per a l’Ocupació, format per l’Ajuntament de Terrassa, la Cecot i els sindicats CCOO i UGT, ha impulsat la creació d’una comissió dedicada específicament a la promoció industrial. Els agents membres del pacte han acordat posar en marxa aquesta comissió juntament amb la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa i Comarca, amb l’objectiu d’impulsar mesures de promoció industrial de manera unitària, sòlida i compartida.

S’ha fet palesa també la necessitat d’analitzar la situació del sòl industrial de la ciutat, comparant-la amb la de la resta de l’àrea metropolitana, i establir una coordinació tècnica de gestió del dia a dia dels polígons industrials, entre altres accions. La comissió de política de promoció industrial es reunirà periòdicament per avançar en aquest àmbit.
 
S’ha acordat també crear un comitè de coordinació de Promoció Econòmica i Innovació, format pels agents del Pacte, la Cambra de Comerç i Indústria, el Centre Tecnològic LEITAT, la UPC i un representat de la Comissió Permanent del Consell de Comerç i Turisme. Aquest comitè tindrà les funcions d’integrar els resultats específics dels altres grups de treball creats a partir del Pacte, omplint així els buits que puguin existir en l’àmbit de la promoció econòmica i que no estiguin recollits en la resta de comissions (la de polítiques actives d’ocupació, la d’innovació i la recent creada comissió de política industrial) com són el sector comerç i projecció de la ciutat, el turisme o el màrqueting de ciutat, entre d’altres.
 
El Pacte Local per a l’Ocupació de Terrassa, signat el setembre de 2013, té per objectiu establir de forma concertada i consensuada polítiques actives d’ocupació entre tots els agents socials i econòmics de la ciutat en un clima de complicitat i entesa. Recentment, el Pacte ha posat en marxa dos programes de formació i treball dirigit a 170 joves, un dels col•lectius més castigats per la conjuntura econòmica actual. Els programes són el “Fem ocupació per a joves” i el “Joves per l’ocupació”, ambdós subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu.
 
Amb aquestes noves iniciatives, els integrants del pacte continuen treballant de forma coordinada per sumar esforços i estratègies per a la recuperació econòmica i la creació d’ocupació a la ciutat.