10.05.11 - GIRONA • Gironès

ICV proposa obrir un centre social a la zona Devesa-Güell a uns baixos d'uns 1.200 metres quadrats

Martes, 10 de Mayo de 2011
El partit d'ICV de Girona veu necessari potenciar la xarxa de centres cívics que hi ha a la ciutat de Girona i proposa fer un centre social a uns baixos d'uns 1.200 metres quadrats a la zona Devesa-Güell. El candidat a les municipals Joan Olóriz ha explicat que dependria del de Sant Narcís, amb la idea que els veïns pugin dur a terme activitats i facilitar així la seva participació. El que es vol és trencar la imatge que aquests tipus d'equipaments es corresponen només en "barris perifèrics" i aposten pel paper integrador d'aquests centres. "Cal que tot ciutadà de Girona tingui a prop un centre de proximitat que li permeti la convivència, per perdre les pors i generar vincles", ha declarat Olóriz.

El partit que lidera Joan Olóriz proposa obrir un centre social nou, a través d'una permuta, en uns baixos d'uns 1.200 metres quadrats que hi ha a la zona Devesa-Güell. Aquest centre, que dependria del de Sant Narcís, seria un punt de trobada per fomentar les activitats dels seus veïns. El candidat ha recordat que ja hi ha centres socials lligats a centres cívics, com passa per exemple amb casals de gent gran i el seu centre cívic de referència. Segons diu, "és important aconseguir complementar els espais monogràfics, com són espais per la gent gran, amb d'altres oberts a la ciutat".

Olóriz defensa que cal trencar amb la idea que els centres cívics són equipaments propis de "barris perifèrics" i posa com a exemple el que s'obrirà al cinema Modern a la zona del Barri Vell-Mercadal d'aquí a un any i mig. Serà el vuitè de la ciutat des d'on es vol fomentar la "participació", la "cultura" i en definitiva, "teixir comunitat", ha assenyalat el candidat.

Olóriz també ha destacat la feina feta durant els últims 8 anys en aquests equipaments, amb més de 30.000 persones usuàries i 427 entitats que hi han organitzat activitats.El model de ciutat que proposen per Girona passa per tenir una "xarxa potent" de centres cívics, ha dit Olóriz, i ha posat l'exemple de Can Ninetes i la Marfà. Aquest primer, diu, s'ha quedat "petit" però amb la Marfà es podran "multiplicar" les activitats socials i cíviques. "Cal que tot ciutadà de Girona tingui a prop un centre de proximitat que li permeti la convivència, per perdre les pors i generar vincles", ha conclòs.