30.03.14 - BARCELONA • Barcelonès

Els alcaldes aplaudeixen l'acord per BCN World

Domingo, 30 de Marzo de 2014

El territori surt en defensa d'un projecte que permetrà impulsar la Costa Daurada a nivell mundial


El president Mas conversa amb l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat del primer secretari del PSC, Pere Navarro, i els alcaldes de Vila-seca i Salou, Josep Poblet i Pere Granados.
L'alcalde de Vila-seca i president de la Diputació, Josep Poblet, l'alcalde de Salou, Pere Granados i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, han celebrat aquest diumenge l'acord entre CiU i PSC per desencallar BCN World. Els batlles s'han mostrat confiats que el macrocomplex turístic previst a la vora de PortAventura marcarà "un abans i un després" en la projecció mundial del territori. "Tenim la sensació que hem perdut molt de temps, si bé ha servit per sensibilitzar a la ciutadania de la bondat del projecte", ha dit Granados. Per la seva banda, Josep Poblet, ha agraït al PSC la seva "responsabilitat" per possibilitar l'acord i ha estès la mà a que s'hi afegeixin més forces polítiques.
Els alcaldes del territori han tingut un paper clau en la defensa del projecte i en possibilitar que l'acord entre CiU i PSC arribés a bon port. "Mentre políticament es debatia, la societat civil ho tenia molt clar i reclamava un acord amb un sí rotund pel projecte pel què pot representar a nivell d'inversió, economia i milers de llocs de treball", ha expressat l'alcalde de Salou, Pere Granados. El batlle de la capital de la Costa Daurada ha manifestat que l'acord permetrà consolidar el territori com una "macrodestinació turística diversificada molt necessària per competir amb el món". A més, ha emfasitzat que ajudarà a desestacionalitzar el turisme i oferirà "noves esperances als qui tenen necessitat d'una feina". 
Granados ha admès que el pacte entre el Govern i els socialistes "millora alguns aspectes i garanties legals", en especial, ha destacat, que una part dels ingressos de la taxa del joc es destinin a inversions al territori i a un fons social, i que es prioritzi la contractació d'aturats de la zona . "No hi ha dubte que BCN World és una iniciativa abocada a l'èxit com o va ser l'actual PortAventura ara fa més de 20 anys", ha etzibat. 
En aquesta línia, el president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha subratllat la "gran responsabilitat i compromís amb el territori" demostrat pel PSC. "És bo que es digui que som molts a favor d'aquest projecte, que té una amplíssima confiança", ha destacat Poblet, el qual ha emplaçat a la resta de grups polítics a sumar-se a l'acord.
Per la seva banda, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha sortit en defensa del projecte i del seu encaix en el territori. "No només no és contradictori amb la resta de models turístics familiar, gastronòmic, cultural, mediambiental o d'enoturisme, sinó que els ve a complementar", ha sentenciat Ballesteros. El batlle tarragoní, que ha insistit que el nom del projecte no el "sedueix" gaire, ha posat de relleu també que l'acord denota una voluntat "de construir un país real en l'economia real, fugint del tacticisme per posar el país en el primer lloc dels nostres objectius".