23.04.14 - BARCELONA • Barcelonès

Trias: “Sant Jordi dóna al món una imatge imbatible de la ciutat i el país”

Miércoles, 23 de Abril de 2014

L’alcalde ha visitat les parades de les entitats del tercer sector instal·lades al pati de l’Ajuntament, on s’hi celebra una jornada de portes obertes.

“La diada de Sant Jordi, el dia del Patró de Catalunya, és amb diferència el dia més bonic de l’any”, ha afirmat l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha destacat que “al no ser un dia festiu la gent gaudeix al carrer de la màgica conjunció de roses i llibres, que dóna al món una imatge imbatible de la ciutat i del país, una imatge molt especial”.
“El dia d’avui és també pels catalans el dia dels enamorats i tothom està content, també els polítics”, ha afegit.
 
L’alcalde ha visitat les parades de les entitats del tercer sector instal·lades al pati de l’Ajuntament de Barcelona, que celebra una jornada de portes obertes. Al llarg de tot el dia es podran adquirir roses solidàries, els beneficis de les quals són íntegrament per a les entitats que hi participen.
 
Enguany les cinc entitats que s’han encarregar de les parades de roses solidàries, són les següents:
  • Centre Obert Compartir: Gestionat pels Germans Maristes, és un servei fora de l’horari escolar que porta a terme una tasca educativa adreçada a infants i nois i noies de 3 a 16 anys en risc social del districte de Ciutat Vella. Intenta potenciar i desenvolupar les capacitats personals dels infants i la seva socialització mitjançant el reforç escolar, activitats artístiques i lúdiques. Desenvolupa un programa esportiu amb el Club de Futbol Sala Compartir.
  • Associació Juvenil Tronada: entitat sense ànim de lucre que treballa amb infància i adolescència en risc social a la zona sud de Nou Barris, concretament als barris de Can Peguera i Turó de Peira.
  • Associació Educativa Integral del Raval: entitat privada sense ànim de lucre. Desenvolupa programes socioeducatius adreçats als infants, adolescents, joves i famílies del barri del Raval que es troben en possible situació d’exclusió social.
  • Fundació Adsis: ONG que treballa per la promoció integral de les persones, principalment joves. Fan programes d’inserció laboral, de suport a les persones immigrants i de suport a dones en risc d’exclusió.
  • Associació L’Esquitx: entitat que es dedica des de fa 15 anys a l’educació en el lleure. Fa tallers, ludoteca i reforç escolar. Té el seu local a plaça Pons i Clerch (Ciutat Vella).
     
Tot seguit, l’alcalde Trias, un any més, participarà en la campanya organitzada pels d’Amics de la Gent Gran i portarà una rosa a un avi de la ciutat.
 
Ja al migdia, i com també és tradicional, es trobarà amb el gremi d’editors i passejarà per les parades instal·lades a diversos carrers de la ciutat per participar i viure la festa de Sant Jordi.
 
Llibres del Tricentenari
Enguany, entre les paradetes de llibres estan triomfant els títols sobre la celebració dels 300 anys dels fets de 1714 i les reedicions de les novel·les de Gabriel García Márquez, així com les obres del poeta Joan Vinyoli.
 
Pel que fa a les roses, els venedors confirmen que estan tenint més sortida que mai les més exótiques i acolorides.