16.05.11 - TREMP • Pallars Jussà

CiU i ERC de Tremp prometen un preu just pel servei d'aigua i diuen que en rebaixaran la tarifa

Lunes, 16 de Mayo de 2011
Aprofitant el dia de mercat totes les formacions polítiques que es presenten a les properes eleccions municipals a Tremp han aprofitat per fer campanya. El candidat per CiU, Joan Ubach, ha regalat ampolles d'aigua amb una etiqueta en la que s'hi podia llegir ''L'aigua ha de tenir un preu just'' i ha denunciat la privatització del servei. En la mateixa línia s'ha expressat Josep Ardanuy, candidat per ERC-SIP. Ardanuy s'ha compromès a paralitzar la privatització del servei i a canviar les tarifes. El PSC ha regalat clavells als veïns. Sílvia Romero, número quatre a la llista del PSC, ha explicat que volen convertir La Lira en un revulsiu cultural i en un equipament de referència per les associacions.

Joan Ubach ha estat acompanyat per l'exconseller d'Agricultura, Josep Grau. Ubach ha promès un preu just pel servei d'aigua a tremp en cas d'arribar a ser alcalde i ha denunciat la privatització del servei en una empresa de fora del municipi. Per exposar aquesta proposta als veïns ho ha fet regalant-los una ampolla d'aigua amb una etiqueta de CiU en la que demanava el vot per Joan Ubach.

Ubach ha dit que treballarà per retirar la línia de molt alta tensió del barri de la Pedrera, promesa incomplerta pel govern socialista actual. Joan Ubach ha dit que és moment de fer un canvi a Tremp i que l'Ajuntament necessita aires nous donat que l'actual alcalde, el socialista Víctor Orrit, porta 24 anys a l'Ajuntament i 16 com alcalde. Ubach ha dit que és el moment d'un canvi. també ha aprofitat per prometre millors instal·lacions esportives pel municipi i ha parlar de posar gespa artificial al camp de futbol.

Josep Ardanuy ha denunciat la privatització del servei de l'aigua i ha dit que és un dels grans errors de l'equip de govern actual. Ardanuy ha explicat que la gent ha de pagar més del doble que abans per rebre ''el mateix servei o pitjor'' i què la gent és queixa molt. Per aquest motiu Ardanuy s'ha compromès a paralitzar la privatització i canviar les tarifes en la propera legislatura.

Ardanuy ha dit que volen fer de Tremp un comercial i de serveis, potenciar el paper logístic del municipi i el lideratge polític en l'àmbit pirinenc i disposar de sòl públic per a equipaments supracomarcals.

Sílvia Romero del PSC ha parlat de la importància dels aspectes culturals pel municipi i la revalorització del cinema-teatre La Lira. Els tres eixos bàsics de campanya pel PSC són la qualitat de vida, la promoció econòmica i capitalitat i la modernització del municipi.

El PSC proposa ampliar l'oferta cultural i esportiva i fomentar els valors ambientals del terme municipal. Pel que fa a aspectes econòmics plantegen promocionar Tremp com a base logística del Pirineu, ajudar al comerç i als productes locals i participar en la implantació dels nous regadius. Un dels reptes del PSC és fomentar la cohesió interna del terme municipal i millorar els accessos i serveis bàsics en tots els nuclis.