28.07.14 - IGUALADA • Anoia

La Generalitat signa convenis amb els Ajuntaments i comerciants de Sallent i Igualada per impulsar projectes de centres comercials a cel obert en aquests municipis

Lunes, 28 de Julio de 2014

L’objectiu d’aquests convenis és crear sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors i convenir aquest equipament comercial col·lectiu en motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn.


El director general de Comerç en la signatura del conveni a Igualada.
En la seva visita avui a territori, el director general de Comerç, Josep Maria Recasens, ha formalitzat convenis de dinamització amb cadascun dels diferents consistoris i les respectives associacions de comerciants per impulsar aquests equipaments comercials a cel obert a nivell local.
El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, l’alcalde de Sallent, David Saldoni de Tena i el president de la Unió de Botiguers i Comerciants de Sallent, Josep Puig Gómez, han signat aquest matí al consistori un conveni de dinamització per impulsar el projecte de centre comercial a cel obert a la ciutat. Posteriorment, el director general de Comerç s’ha traslladat a Igualada per formalitzar amb l’alcalde, Marc Castells i Berzosa i amb el president de la Unió de Botiguers i Comerciants d’Igualada, Xavier Figueres Casanovas, l’acord per impulsar aquest tipus d’equipament comercial al municipi.  
L’objectiu d’aquests convenis és crear sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors i convenir aquest equipament comercial col·lectiu en motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn. 
Una de les prioritats del Departament d’Empresa i Ocupació en matèria de comerç és potenciar la cooperació entre les petites i mitjanes empreses comercials que contribueixen a la renovació de l’activitat comercial, impulsar la renovació i la innovació en el sector i vehicular la col·laboració amb altres administracions per a la dinamització dels centres comercials urbans. L’objectiu d’aquest programa és donar suport als ajuntaments i les associacions de comerciants de Catalunya per a la consolidació dels Centres Comercials a Cel Obert de Catalunya (CCCO).
De la seva banda, els consistoris han reiterat el suport al sector comercial per a seguir treballant intensament per a la consolidació de centres comercials de cel obert en els seus respectius municipis .
Amb aquestes premisses, l’objecte dels convenis és consolidar o fins i tot crear sinèrgies comercials urbanes capaces de donar respostes professionals a les necessitats actuals dels consumidors, i convertir aquest equipament comercial col·lectiu urbà en el motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn.
Tant el Departament d’Empresa i Ocupació –a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- com els diferents ajuntaments es comprometen de forma bilateral, a col·laborar en la difusió, promoció i coordinació d’aquest pla d’actuacions.
La Unió de Botiguers i Comerciants d’Igualada impulsarà el pla d’actuacions del centre comercial a cel obert en aquest municipi. El pla, amb un pressupost de 61.700 euros preveu accions com  la Botiga al Carrer a l’hivern i a l’estiu, l’homenatge al Cinema Kursal, la Igualda Nit de Shopping, la Firanoia, la Gran Festa del Vi, la passarel·la de moda, la pista de gel en la campanya de Nadal, la gestió del Projecte, cursos de formació per als comerciants i Els Encants de les Comes en el marc de la  Mostra d'Artesania. El Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), aporta al projecte 35.000 euros en el marc del  programa de Dinamització de zones d’alta concentració comercial del pla d’incentius de comerç, serveis, artesania i moda per a 2014.
A Sallent, el pla d’actuació per impulsar el centre comercial a cel obert –gestionat per la Unió de Botiguers i Comerciants de Sallent - preveu accions com  el Mercat de la ganga d'hivern i d'estiu, la Fira de primavera, la Festa de la Tapa i la cervesa, la Fira mercat de Santa Llúcia, l’actuació d'animació al carrer “Patrocini Parc de Nadal”, així com material per la campanya de fidelització de Nadal i el manteniment del web Sallent Comercial. El Departament d’Empresa i Ocupació –a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM)- aporta al projecte de centre comercial a cel obert de Sallent, amb un pressupost total de 10.000 euros, una subvenció de 5.000 euros en el marc del programa de Dinamització de zones d’alta concentració comercial del pla d’incentius de comerç, serveis, artesania i moda per a 2014.