04.09.14 - BARCELONA • Barcelonès

Xavier Trias destaca la importància de promoure aliances entre Llatinoamèrica i Europa

Jueves, 04 de Septiembre de 2014

L'alcalde ha participat aquest matí a la 49a Assemblea Anual del Consell Llatinoamericà d'Escola d'Administració (CLADEA) 2014

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat aquest matí la importància de promoure aliances entre Llatinoamèrica i Europa. Trias ha fet aquestes declaracions a l'acte d'obertura de la 49a Assemblea Anual de CLADEA 2014, que porta com a títol 'Liderant en un món global, Llatinoamèrica i Europa, noves connexions', i que ha tingut lloc a ESADE. A l'acte hi han assistit Roberto Solano, presidente de CLADEA; Javier Solana, president de ESADEgeo; i Eugenia Bieto, directora general de ESADE, entre d'altres. 
 
L'alcalde ha donat la benvinguda als participants i ha agraït al comitè directiu de CLADEA l'elecció de Barcelona per la celebració d'aquesta assemblea. Com ha afirmat que és molt important promoure aliances entre Llatinoamèrica i Europa, entre països i entre ciutats, com fa aquesta trobada. Xavier Trias ha explicat als presents que Barcelona, capital de Catalunya, és una ciutat amb una marca potent, ciutat olímpica, de turisme, però que sense renunciar a tot això vol ser una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar. I ha afegit que el coneixement és el motor de l'economia. 
 
L'alcalde ha assenyalat que Barcelona, amb una situació financera sòlida, que no fa dèficit i que paga a 30 dies, és una ciutat oberta al món, amb una economia diversificada, amb indústria, comerç, serveis, turisme, logística; i que ha fet una gran aposta pel coneixement i les noves tecnologies. A parer de Trias, les noves tecnologies són 'la revolució del XXI', i ha afirmat que aquestes han d'estar al servi del benestar de les persones. Per avançar en aquest model Trias ha apostat per 'buscar sinergies amb altres països i ciutats, també de Sud-Amèrica, per trobar mecanismes de col·laboració, junts podem fer moltes coses i Barcelona vol col·laborar amb tots.
 
CLADEA (Consell Llatinoamericà d'Escola d'Administració) és el Consell Llatinoamèrica d'Escoles de Negocis. Està format per una xarxa de 202 escoles, tant públiques com privades, de més de 30 països amb una presència molt important a Llatinoamèrica, però també a Nord Amèrica, Europa i Oceania. L'Assemblea Anual és un punt de trobada entre decans, professors, investigadors amb projectes de recerca de noves oportunitats per les institucions que participen, sent la trobada acadèmica més important de Llatinoamèrica. L'amfitrió per aquesta nova edició de l'Assemblea, ha estat ESADE.