23.05.11 - REUS • Baix Camp

 Eufòria a les seus de CiU i del PP pels resultats obtinguts a Reus mentre el PSC parla de final de cicle

Lunes, 23 de Mayo de 2011
 El grup municipal de CiU liderat per Carles Pellicer ha aconseguit aquest diumenge a la nit trencar amb 32 anys de socialisme guanyant les eleccions municipals. Des de primera hora de la tarda, militants i seguidors s'han aplegat a la seu de CiU per compartir amb els líders nacionalistes els resultats de l'escrutini. A mesura que aquest avançava, s'ha confirmat el canvi de tendència al municipi i que dóna la victòria a la federació nacionalista, un augment dels populars al consistori i la baixada de partits com ERC i ICV que han format part del govern municipal en l'últim mandat. Amb l'escrutini acabat, Carles Pellicer s'ha adreçat als militants per assenyalar que ''el canvi desitjat ja és realitat''.

 

Pellicer ha recordat un cop més que a partir d'aquest mateix dilluns treballaran ''amb prudència i mà estesa amb la resta de partits per aconseguir una ciutat millor''. Carles Pellicer ha assegurat que hi posarà ''tota la il·lusió possible i força'' per tirar endavant la ciutat.

 

Des de files convergents han insistit que han fet una ''campanya legítima i moderada'' i que la democràcia implica la victòria d'alguns partits, la derrota d'uns altres i que en tot cas, el canvbi a la ciutat passa perquè el PSC no formi part del govern municipal. Carles Pellicer s'ha mostrat content amb els resultats obtinguts i ha assenyalat que el president de la Generalitat, Artur Mas, ja l'ha trucat per felicitar-lo.

 

Fins a la seu dels convergents s'han desplaçat els caps de llista Alícia Alegret (PP), Àngel Cortadelles (ERC) i Lluís Miquel Pérez (PSC) per felicitar Carles Pellicer pels resultats obtinguts.

 

Si a la seu dels convergents tot era eufòria pels resultats obtinguts, a la dels socialistes ubicada a la plaça del Castell la situació era completament oposada. Lluís Miquel Pérez ha assegurat que és el ''responsable màxim'' de la derrota electoral d'aquest diumenge. Amb tot Pérez ha explicat que donarà tot el suport possible als convergents per tirar endavant els projectes que necessita la ciutat de cara el futur per sortir de la crisi.

 

Lluís Miquel Pérez ha detallat que hi ha hagut una ''forta dispersió de vots'' fet que ha provocat la caiguda de partits històrics a la ciutat com és el cas d'ICV i ERC. Pérez, amb veu entretallada i llàgrimes als ulls, ha assegurat que acceptarà la decisió que prengui el partit en relació al seu futur i ha afirmat que ''li agradaria tornar a guanyar més privacitat en la seva vida''.

 

Finalment, Alícia Alegret ha mostrat també la seva ''satisfacció'' pels resultats obtinguts, ha assegurat que la ciutat ha decidit apostar pel canvi i que el PP serà decisiu en el nou govern municipal de la ciutat. Alegret ha dit que amb els resultats d'aquest diumenge ''ha acabat una etapa, un model i que mentre alguns han dedicat part de la campanya a criticar el PP ells ha decidit explicar les propostes del partit.''

 

Nous partits al consistori

 

Amb a nit electoral d'aquest diumenge, el consistori de Reus canvia bona part del seu color polític. D'aquesta manera, deixen el consistori ICV i ERC i donen pas a l'entrada de la Candidatura d'Unió Popular (CUP) -1 regidor- i AraReus -1 regidor també-. De la seva banda, la CORI es manté en el proper mandat.