04.09.14 - BARCELONA • Barcelonès

El president de la Diputació de Barcelona rep els alcaldes de Berga, Gironella i Santa Maria de Palautordera

Jueves, 04 de Septiembre de 2014

El president de la Diputació, Salvador Esteve, ha rebut avui els alcaldes de Berga, Juli Gendrau; Gironella, David Font; i Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, amb qui ha debatut diversos projectes vinculats amb el seus respectius municipis.

L'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, que estava acompanyat per l'arquitecta municipal, Lídia Casals, ha presentat al president el projecte del Portal Ferroviari del Parc Natural del Montseny. El projecte inclou la rehabilitació de l'edifici de l'estació de ferrocarril, que ha estat cedida a l'Ajuntament per Adif per un període de 50 anys, amb l'objectiu de destinar-lo a Centre d'Informació i Promoció Turística del municipi com a porta d'entrada al Massís del Montseny, Parc Natural i Reserva de la Biosfera de la Unesco, i altres usos vinculats a l'explotació ferroviària, com sala d'espera per als usuaris, informació i venda de bitllets.  

D'altra banda, l'alcalde de Gironella, David Font, ha presentat el projecte de la biblioteca municipal, que està en fase de construcció, per a la qual disposa d'un ajut del pla Xarxa de Governs Locals de la Diputació. En aquests moments, el projecte final s'ha de completar amb l'adquisició de l'equipament mobiliari i de nou fons bibliogràfic i documental.
 
Finalment, l'alcalde de Berga, Juli Gendrau, ha parlat de diferents obres de restauració de l'edifici de l'hostatgeria i de l'entorn del santuari de la Mare de Déu de Queralt, de propietat municipal, amb l'objectiu de reactivar aquest espai com a important centre d'atracció de visitants amb l'activació de nous serveis i equipaments.