23.05.11 - MATARÓ • Maresme
CiU i PSC obren la porta a la sociovergència per governar Mataró
Lunes, 23 de Mayo de 2011

Empat tècnic a Mataró i un escenari més que singular per la irrupció de Plataforma per Catalunya al consistori. En un emotiu discurs davant la militància, l'alcalde de la ciutat, Joan Antoni Baron, ha acceptat la derrota del PSC després de 32 anys i ha avisat que a partir d'ara el seu partit posarà "per damunt de tot la governabilitat de Mataró", obrint així les portes a un pacte amb CiU. El cap de llista dels nacionalistes, Joan Mora, ha descartat arribar a acords amb PxC, i ha anunciat que només parlarà amb "totes les forces de llarga tradició democràtica". Joan Antoni Baron, per cert, ha deixat en suspens la seva continuitat a l'Ajuntament.

 

Nit trista i desconcertant a la seu del PSC de Mataró. Els socialistes perdien per primera vegada en 32 anys les eleccions municipals. "Avui hem perdut les eleccions", ha dit l'alcalde Joan Antoni Baron en un emotiu discurs davant la militància. Segons Baron, la derrota ha arribat en una nit "estranya", marcada per l'escenari "destarotat" que ha quedat dibuixat amb la irrupció de Plataforma per Catalunya (PxC). El partit xenòfob ha aconseguit 3 regidors, el Partit Popular n'ha tret 5, CV-EUiA n'ha aconseguit 2 i la CUP ha mantingut el seu regidor. CiU i PSC es queden amb 8 regidors, però els nacionalistes han guanyat per un miler de vots. ERC ha perdut els seus dos representats al consistori.

 

Davant d'aquest escenari, Baron ha assegurat que el seu partit posarà "per damunt de tot" la governabilitat de la ciutat. L'alcalde creu que davant la crisi econòmica cal un govern "fort" i que ara s'ha d'actuar amb responsabilitat. Baron ha agraït el treball del seu equip de campanya i ha acabat assegurant que "no patiu: tornarem a tenir nits glorioses". La seu ha esclatat en aplaudiments i Baron s'ha abraçat amb els seus companys de llista. Especialment intensa i emotiva ha estat l'abraçada amb l'exalcalde de Mataró, Manuel Mas.

 

El futur de Baron, en suspens
 

En declaracions posteriors als mitjans de comunicació, Baron ha recordat que es presentava als comicis pels pròxims quatre anys, però que ara caldrà parlar amb el partit per trobar les decisions "més interessants" pel PSC i sobretot per la ciutat.

 

Mora no pactarà amb PxC

L'escenari era totalment diferent a la seu de Convergència i Unió. El cap de llista, Joan Mora, i els militants i simpatitzants han brindat amb cava per la victòria electoral. "La ciutat ha demanat un canvi en la manera de fer política", ha explicat Mora a l'ACN.

 

Davant el rocambolesc escenari postelectoral, Mora ha dit que parlarà amb "totes les forces de llarga tradició democràtica", descartant així un acord amb PxC i obrint la porta a la sociovergència. El candidat de CiU ha avisat que la irrupció del partit xenòfob és un toc d'atenció i que l'arribada a l'Ajuntament d'aquesta força "ja es palpava". "No m'imaginava que treurien 3 regidors", ha admès.