05.09.14 - BARCELONA • Barcelonès

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias afirma que el benestar és font de riquesa econòmica i social

Viernes, 05 de Septiembre de 2014

L'alcalde ha participat a l'acte d'inauguració del Campus Clínic-UB de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, situat a les instal'lacions de recerca de l'Hospital Clínic

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat aquest matí que el benestar és font de riquesa econòmica però també social. Trias ha presidit l'acte d'inauguració del Campus Clínic-UB de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, situat a les instal'lacions de recerca de l'Hospital Clínic. A l'acte hi eren presents, entre d'altres, Cristina Iniesta, delegada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona; Josep Carreras, president de l' Institut de Recerca contra la Leucèmia i de la Fundació Josep Carreras; Dídac Ramírez, rector Magnífic de la Universitat de Barcelona; Josep M. Piqué, director general de l´Hospital Clínic; Antoni Castellà, secretari d´Universitats i Recerca; Carles Constante, director general de Planificació i Recerca en Salut de la Generalitat de Catalunya; Ciril Rozman, vicepresident d'Honor i patró cofundador de la Fundació Josep Carreras.
 
L'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras es va constituir l'any 2010 amb l'objectiu d'impulsar la recerca biomèdica i el desenvolupament de la medicina personalitzada de les hemopaties malignes i, especialment, de la leucèmia. Es tracta del primer centre de recerca de l'Estat, i un dels pocs a nivell mundial, dedicat exclusivament a la recerca sobre la leucèmia i les altres hemopaties malignes. 
 
L'alcalde s'ha mostrat molt satisfet que Barcelona, i l'Hospital Clínic, centre on es va formar com a metge, aculli aquest important centre d'investigació, que potencia encara més com la ciutat com a referència en investigació mèdica, i ha felicitat els implicats en la creació d'aquest Campus, i especialment a la Fundació Josep Carreras, i al seu president i fundador, a qui ha expressat el seu afecte i estimació. 
 
Com ha explicat l'alcalde, actes com la inauguració d'aquest campus o com en el que ahir mateix va participar de la presentació d'una iniciativa conjunta de l'Hospital Clínic i l'empresa japonesa de tecnologia Olympus, AIS Channel (Advances in Surgery Channel), un canal per compartir les darreres innovacions en tècniques quirúrgiques amb els professionals de la comunitat científica en actiu; posen de manifest que, quan se sumen esforços entre el sector públic, el sector privat i la universitat, 'es poden tirar endavant molts projectes'. 
 
L'alcalde ha assenyalat que la inauguració d'aquest campus serveix per explicar que Barcelona, vol ser coneguda arreu com una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar, que és també sanitat. I ha afegit que 'benestar és font de riquesa econòmica i social'.