08.09.14 - BARCELONA • Barcelonès

Xavier Trias: “Apostem per la pesca i per la seva continuïtat al Port de Barcelona”

Lunes, 08 de Septiembre de 2014

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat aquest matí a l’acte de col·locació de la primera pedra de la remodelació del Moll de pescadors, al districte de Ciutat Vella, un projecte que quedarà completat la tardor de 2017. 


Un moment de l'acte.
A l’acte hi ha assistit, entre d’altres, Antoni Vives, tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà; Mercè Homs, regidora del districte de Ciutat Vella; Sixte Cambra, president del Port de Barcelona; José Alberto Carbonell, director general del Port de Barcelona; José Manuel Juárez, patró major de la Confraria de Pescadors.
L’alcalde ha destacat la importància de l’activitat pesquera per la ciutat de Barcelona, “apostem per la pesca, i per la seva continuïtat al Port de Barcelona. Volem pescadors, que hi hagi activitat econòmica i llocs de treball, i a més crea convivència”. L’alcalde ha afirmat que aquestes obres de remodelació a les portes de la Barceloneta suposaran una gran transformació de la zona i ha destacat, i agraït, l’aposta del Port de Barcelona per fer ciutat, “el Port creu en els pescadors, en el port, en la Barceloneta i en la ciutat”. Trias ha remarcat que amb aquestes obres “es guanya espai per la ciutat i es crea activat econòmica”.
Xavier Trias ha assenyalat que el Port de Barcelona, que ha viscut una gran transformació en els darrers anys, “és un exemple de creació d’activitat econòmica i té un gran futur”. Així ha destacat els nous accessos viaris i ferroviaris, les ampliacions de terminals, o el Clúster Nàutic, amb 40 empreses creant riquesa a la ciutat, al mig de port. “Seguirem col·laborant amb el port, que té un gran futur”. Finalment l’alcalde ha agraït a tots els que han fet possible aquesta remodelació i s’ha mostrat convençut que aquesta àrea pesquera serà un “gran èxit de tots però sobretot dels pescadors”.
El Port de Barcelona invertirà un total de 10 milions d’euros en la remodelació de l’àrea pesquera, un àmbit de 24.103 metres quadrats ubicat als molls de Pescadors i de Balears del Port Vell. La reforma està motivada per la necessitat de substituir els vells edificis de la llotja i de la fàbrica de gel per uns de nous, al temps que s’incorporaran activitats complementàries a la pesca. Avui s’ha celebrat l’acte de col·locació de la primera pedra de la remodelació, un projecte que quedarà completat la tardor de 2017, ja que en tot moment s’han de fer conviure les obres amb l’activitat pesquera.
La reforma té com a objectiu endreçar l’àrea per dotar-la d’unes instal·lacions modernes i eficients, que combinin l’activitat pesquera i l’ús ciutadà, ja que s’obrirà la zona com a nova àrea d’esbarjo i de passeig. Aquesta obertura permetrà als visitants recuperar la Torre del Rellotge i els seus entorns, a més d’accedir a la llotja per observar com es desenvolupa la subhasta de peix.