09.09.14 - MOLLERUSSA • Pla d'Urgell

Mollerussa espera tenir els nous contenidors de recollida de la brossa al llarg del primer semestre de 2015

Martes, 09 de Septiembre de 2014

Es substituiran les actuals 77 àrees d'aportació per un model de recollida bilateral que permet fer el buidatge en menys d'un minut i mig


El model de contenidors de recollida de la brossa que s'instal·larà a Mollerussa durant el primer semestre de 2015 en una imatge d'un altre municipi català. 
Els nous contenidors de recollida de la brossa estaran instal·lats a Mollerussa durant el primer semestre de 2015. Així ho ha assegurat l'alcalde Marc Solsona, que ha explicat que la previsió és substituir les actuals 77 àrees d'aportació per un model de recollida bilateral que permet fer el buidatge al camió de la brossa en un minut i vint segons. De moment, es col·locaran 5 contenidors de superfície a cada àrea però el consistori no descarta en un futur implantar contenidors soterrats, ja que la tecnologia del nou sistema permet aquest doble us. En qualsevol cas, els soterrats només es farien en determinades zones del centre de la població i en funció de l'arribada de possibles subvencions.
Solsona ha explicat que el ple del mes de juliol del Consell Comarcal del Pla d'Urgell va aprovar el plec de clàusules per convocar el concurs per fer la licitació que està previst que es faci a l'octubre. Llavors es marcarà el termini per instal·lar els nous contenidors, que ''no comportaran una pujada de les taxes'' per als ciutadans. En qualsevol cas, segons Solsona, la previsió és que abans del final del primer semestre de 2015 estaran ja posats els nous contenidors.
Aquests contenidors seran de superfície i tindran un aspecte uniforme, agrupats de forma compacta de cinc en cinc: un per al rebuig, un per al paper, un per als envasos, un per al vidre i un per a l'orgànic. Funcionaran amb el sistema 'easy', d'accés per a persones minusvàlides i amb la possibilitat de ser reemplaçats per contenidors soterrats si es creu convenient. La manca de pressupost fa que es descarti ara com ara aquesta opció, però l'alcalde assegura que si arriben ajuts del Pla de barris estudiaran posar-ne d'aquest tipus en zones del centre que hi estiguin incloses. 
Mollerussa ha estat el darrer municipi del Pla d'Urgell de qui la gestió de la recollida de la brossa no depenia del Consell Comarcal. Tots els pobles disposen d'un sistema uniforme de recollida soterrada però per Mollerussa, degut a les seves dimensions i a l'elevat cost que tindria soterrar tots els contenidors s'ha optat, de moment, per fer la implantació amb contenidors en superfície. Amb el canvi, a banda de millorar estèticament aquest servei, es vol incrementar el volum de reciclatge a la capital comarcal.