23.05.11 - MONTCADA I REIXAC • Vallès Occidental

Maria Elena Pérez (PSC) podria reeditar per quart mandat consecuitu el pacte de govern amb CiU a Montcada

Lunes, 23 de Mayo de 2011
Maria Elena Pérez, candidata del PSC a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) i alcaldessa en funcions d'aquesta ciutat, assegura que la valoració del pacte que els socialistes han mantingut amb CiU en aquesta ciutat és "positiva" i assegura que "aquest és un fet a tenir en compte" a l'hora de definir quin ha de ser el nou govern de la ciutat. Pérez lamenta haver perdut dos regidors passant de nou a set però diu que està "contenta" tenint en compte el revés que ha patit el PSC en d'altres localitats de l'Àmbit Metropolità. Els resultats electorals en aquesta ciutat també han permès a C's entrar a formar part del consistori amb un representant i al PP sumar un nou regidor, aconseguint-ne tres.

L'alcaldessa en funcions de Montcada i Reixac no veu per què no podria reeditar-se el pacte que el PSC i CiU tenen en aquesta ciutat des de fa dotze anys. L'alcaldessa en funcions ha dit que els socialistes valoren de forma "positiva" el resultat d'aquest acord i afirma que els deu mesos en què ha estat al capdavant de l'executiu local compartint el dia a dia amb CiU també han estat satisfactoris: "Aquest és un fet a tenir en compte", ha advertit.

CiU i el PSC han governat plegats a Montcada i Reixac durant tres mandats consecutius, de forma que si la sociovergència tornés a produir-se aquesta seria la quarta vegada que aquestes dues formacions lideren l'execuitu local. En aquesta ocasió les forces estaran més igualades, ja que els socialistes han passat a tenir set regidors i CiU ha aconseguit un nou representant (ara en té cinc). Aquesta combinació sumaria dotze regidors, el que permetria a aquestes forces polítiques disposar de la majoria absoluta.

Pérez valora positivament els resultats electorals tenint en compte que aquesta era la seva primera experiència com a cap de llista del PSC en aquesta ciutat. L'alcaldessa en funcions va assumir el càrrec l'estiu de l'any passat després que el fins llavors batlle d'aquesta població Cèsar Arrizabalaga (PSC) abandonés el càrrec després de deu anys governant. Pérez ha indicat que a nivell personal no està "del tot contenta" perquè "malgrat la feina feta no hem pogut mantenir els nou regidors que teníem".

Així mateix ha assenyalat que tenint en compte el revés que ha patit el PSC en d'altres ciutats de l'Àmbit Metropolità considera que pot estar "satisfeta" per haver perdut nomes dos regidors.

Ascens de la dreta

Pérez ha lamentat l'ascens dels partits de dreta a la ciutat, on C's ha obtingut un regidor per primer cop a la història i el PP ha sumat un nou representant al consistori passant de dos a tres regidors. "Són formacions que basen la seva campanya en qüestions com l'atur, la inseguretat i la immigració", ha comentat la cap de llista del PSC que ha atribuït aquest increment a la situació econòmica.

Per la seva banda, ICV-EUiA s'ha mantingut amb quatre representants i ERC ha perdut un dels dos regidors que tenia.