07.10.14 - GIRONA • Gironès

Girona aposta per implantar les audioguies com a eina per fer una relectura del patrimoni dels museus municipals

Martes, 07 de Octubre de 2014

El Museu d’Història de Girona, el Museu d’Història dels Jueus i el Museu del Cinema estrenaran aquesta nova funcionalitat de l’aplicació per a dispositius mòbils Girona In 


Ajuntament de Girona.
Fent un pas més en l’aposta per enllaçar les noves tecnologies i el patrimoni de la ciutat, l’Ajuntament de Girona ha presentat aquest matí les audioguies dels museus municipals. Es tracta d’una nova funcionalitat inclosa dins l’aplicació per a dispositius mòbils Girona In que permetrà escoltar una descripció detallada de les peces del Museu d’Història de Girona, el Museu d’Història dels Jueus i el Museu del Cinema a mesura que es faci la visita. Les audioguies estan disponibles en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.
L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha remarcat que es tracta “d’un primer pas” en el canvi de la forma “en què el ciutadà interactuarà amb els museus”. “Tenim Wi-Fi als museus, tenim continguts i tenim la plataforma. Ara posem tot això a disposició de la ciutadania d’una manera fàcil i de tal manera que puguin recórrer qualsevol dels museus municipals accedint a continguts d’alta qualitat”, ha subratllat l’alcalde, que ha posat èmfasi en el fet que el col·lectiu que en sortirà més beneficiat serà el del turistes estrangers.
La directora del Museu d’Història de Girona i del Museu d’Història dels Jueus, Sílvia Planas, ha destacat que aquesta aplicació permetrà “anar més enllà de la visita tradicional”, aportant informació “més puntual, detallada i personalitzada” aconseguint una “revalorització i una explicació de la nostra història i del nostre patrimoni”. El director del Museu del Cinema, Jordi Pons, ha coincidit amb Planas en els avantatges que suposarà la incorporació de les audioguies en el recorregut museogràfic i ha posat de manifest que les audioguies “donaran la possibilitat a tot el públic de tenir una visita amb el màxim de qualitat com les que s’ofereixen en les visites guiades”.
El responsable tècnic de TIC i smart city de l’Ajuntament de Girona, Jordi Valls, ha explicat el funcionament de la nova funcionalitat, a través de la qual es podrà accedir per la pestanya Museus dins l’apartat Cultura del Girona In o bé clicant els codis QR que es trobaran al costat de les obres i dels espais dels diferents museus.