14.10.14 - REUS • Baix Camp

Josep Poblet celebra que el Govern mantingui el compromís amb la consulta del 9-N i apel·la a "fer-ho bé"

Martes, 14 de Octubre de 2014

El president de la Diputació de Tarragona constata que l'estat espanyol ha tancat "totes les portes" i ha posat "les màximes dificultats" al procés

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, celebra el compromís del Govern amb la consulta del 9-N i apel·la a que "les coses es facin bé i en un marc de qualitat en què el món sencer pugui entendre i validar el sentit comú dels catalans". Segons Poblet, mai no s'havia arribat "tant enllà en les aspiracions de Catalunya" i ara es tracta de "materialitzar els compromisos adquirits de la manera més eficaç, qualificada i plausible". El president de la Diputació ha constatat que les institucions espanyoles "han tancat totes les portes" al procés i ha demanat que se segueixi el camí sense donar pistes "als que s'esforcen perquè les coses no es facin de cap manera". 

El president de la Diputació de Tarragona ha recordat que el procés està avalat per la societat catalana "d'una manera amplíssima", per la majoria dels representants polítics, pels acords parlamentaris i per la voluntat del Govern. "Celebro que siguem al punt on som i desitjo que les coses vagin bé i es facin bé", ha subratllat.
 
Josep Poblet ha apel·lat a continuar el procés de la millor manera: "Jo estic a favor de fer-ho bé, perquè fer-ho ja ho hem intentat en moltes ocasions en la història i no ha sortit bé. Fer les coses bé té premi, però fer les coses té un incert futur".
 
El president de l'ens supramunicipal s'ha mostrat partidari de no "donar pistes" al govern espanyol, a qui ha acusat de voler que "el silenci, la urna enretirada i la urna tapada sigui la característica". "L'èxit del nostre propòsit està en fer les coses bé, en la línia d'allò que demana la societat catalana", ha insistit. 
 
Poblet ha recordat també el compromís de les institucions del país amb la consulta i n'ha destacat l'acord de més de 900 ajuntaments. "És un fet contundent i seriós que Europa va contemplar admirada", ha opinat. 
 
El president de la corporació provincial i dirigent de CiU ha admès que la situació a la qual s'ha arribat era previsible, després que s'hagin anat "tancant totes les portes" i s'hagi situat al final "un mur infranquejable". "Teníem la percepció que no ens posarien les coses fàcils i ens les han posat al màxim de difícils", ha lamentat.  
 
Poblet ha defensat que, "davant de tanta dificultat, el món vegi que som imaginatius, creatius i fem les coses el més bé que sabem per expressar la nostra voluntat, que és que l'endemà -de la consulta- es conegui la voluntat i el pensament del futur polític de Catalunya expressat amb urnes pels catalans i les catalanes que hi siguin cridats". 
 
L'Ajuntament de Reus manté el compromís amb la consulta
 
Per la seva banda, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha manifestat que el compromís de l'Ajuntament respecte a la celebració de la consulta és manté intacte. "Tenim un mandat del plenari i estem en disposició de col·laborar", ha afirmat. Pellicer ha valorat positivament l'anunci del president Mas que es votarà el dia 9 de novembre i ha opinat que això evidencia el seu "potent lideratge". Pellicer també ha demanat que la consulta es faci "bé", "perquè és el què requereix una consulta feta en un país com aquest".