08.12.14 - LLEIDA • Segrià

Set nous locals obren al Centre Històric de Lleida gràcies a les ajudes al lloguer de la Paeria

Lunes, 08 de Diciembre de 2014

Són quatre cafeteries, dues botigues de mobles i una de tatuatges, als carrers Cavallers i la Palma


La primera tinenta d'alcalde de la Paeria i responsable d'Urbanisme, Marta Camps, amb els propietaris de la cafeteria Bacio Di Caffè.
"Aconseguir que joves emprenedors obrin locals i ens ajudin a dinamitzar el Centre Històric". Aquest és l'objectiu de la convocatòria d'ajuts que l'Ajuntament de Lleida va obrir al juliol per subvencionar el lloguer de nous negocis al barri. Ho ha explicat a l'ACN la primera tinenta d'alcalde, Marta Camps, qui ha recordat que la convocatòria segueix oberta i que la Paeria hi ha destinat fins a 30.000 euros. De moment, ja hi ha hagut set joves emprenedors que s'han interessat en aquesta iniciativa i que ja han obert o estan a punt d'obrir el seu negoci al barri, principalment als carrers Cavallers i la Palma. Aquests nous locals són quatre cafeteries, dues botigues de mobles i una de tatuatges.
Les ajudes les gestiona l'Empresa Municipal d'Urbanisme, on segueixen rebent peticions per poder-se'n beneficiar. Es tracta d'una subvenció de 4 euros per metre quadrat en el lloguer del local amb un màxim de 500 euros al mes, durant els primers 18 mesos que esta obert el negoci. "Es tracta de donar singularitat i atractiu al barri amb nous negocis perquè la gent jove s'acosti al Centre Històric", explica Camps. 
De moment, s'han beneficiat d'aquestes ajudes, set emprenedors que han obert o tenen previst obrir pròximament els seus negocis. Són quatre cafeteries, dues botigues de mobles i una de tatuatges. Amb aquests nous locals, el Districte del Mercat del Pla amplia la seva oferta. Un dels comerços que ha obert les portes aquest cap de setmana passat és 'Doctora Vintage', un showroom taller de mobiliari i objectes de decoració vintage, ubicat al carrer Cavallers, 34, que farà la inauguració de l'establiment aquesta setmana. 'Les coques de Cavallers' també és un dels comerços que han obert al barri recentment. S'hi elaboren i venen coques i productes de proximitat.
La cafeteria 'Bacio di Caffè!' al carrer La Palma, 2, ja està plenament operativa. L'han obert dos germans. Un dels seus propietari, Felip Baiget, explica que juntament amb la seva germana van decidir obrir l'establiment al Centre Històric de Lleida perquè els agrada molt el barri i sempre havien volgut obrir una cafeteria. "Volíem rehabilitar la zona i hem pogut obrir gràcies a les ajudes de l'Ajuntament", ha explicat Baiget a l'ACN. Bacio di Caffè! és una cafeteria de degustació, que ofereix també altres begudes i entrepans. 
A més, la cafeteria acull exposicions temporals de dues o tres setmanes de durada. "Vam veure que hi ha molts joves a Lleida que no tenien espais per exposar les seves obres i volem incentivar aquesta cultura a Lleida amb exposicions temporals". Actualment s'hi pot veure l'exposició de fotografies 'Vies de conreu', un llibre fotogràfic d'Adrián Soriano (Lleida, 1993) que parla sobre l'entorn de les vies d'alta velocitat, que es van construir entre els anys 1997 i 2003, al Segrià i les Garrigues, de la línia Madrid-Barcelona, al seu pas per la demarcació de Lleida.
Aquestes botigues s'han acollit a la convocatòria d'ajuts que la Paeria va obrir en el marc del Pla de Dinamització del Centre Històric per implantar noves activitats econòmiques i iniciatives d'emprenedors per generar progrés i ocupació i incrementar l'oferta turística, comercial, cultural i d'oci. Aquesta iniciativa, se suma al Viver d'Empreses que l'Ajuntament està implantant Centre dels Artistes, al carrer Cavallers, on es lloguen locals a professionals liberals. De moment hi ha llogats 8 dels 15 locals disponibles.