28.01.15 - BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona aporta 905.000€ per a la reordenació dels equipaments de salut del districte de Ciutat Vella

Miércoles, 28 de Enero de 2015

Salvador Esteve i Xavier Trias, han formalitzat avui l'acord de col·laboració de l'organisme supramunicipal en la reordenació, millora i ampliació dels equipaments que donen servei sanitari al districte de Ciutat Vella de la ciutat comtal, amb una aportació de 905.000 euros.


El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.
El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han formalitzat avui l'acord de col·laboració de l'organisme supramunicipal en la reordenació, millora i ampliació dels equipaments que donen servei sanitari al districte de Ciutat Vella de la ciutat comtal, amb una aportació de 905.000 euros.
Aquest acord, que s'ha formalitzat amb la signatura de l'addenda del conveni de col·laboració, comporta el suport econòmic de la  Diputació de Barcelona al projecte de reordenació dels equipaments de salut del districte, presentat el 9 de gener passat, que suposa, entre d'altres beneficis, l'increment de 1.500 metres quadrats d'equipaments d'aquest àmbit al barri del Raval de Barcelona i el trasllat definitiu del Centre d'Atenció i Seguiment Baluard.
A l'acte institucional d'avui, hi han assistit també el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, i la delegada de Salut del consistori, Cristina Iniesta.
El conveni té com a objectiu la col·laboració de la Diputació en els projectes de millora de les condicions de vida dels veïns i veïnes de Ciutat Vella que suposen una transformació urbana i social del districte del districte per tal de donar d'una major qualitat de vida als seus habitants.
La reordenació d'equipaments –en què també ha participat la conselleria de Salut de la Generalitat— implica el trasllat del Centre d'Atenció i Seguiment Baluard a l'espai que ocupa actualment el Centre d'Urgències d'Atenció Primària Perecamps (CUAP Perecamps), situat a Av. Drassanes 13-15, un trasllat que es farà efectiu un cop el CUAP Perecamps s'hagi traslladat a un nou edifici del carrer Sant Oleguer, 17. En aquest mateix edifici també s'ubicaran els serveis de Malalties de Transmissió Sexual, Malalties Tropicals i Unitat de Tuberculosi que ara són al CAP de Drassanes (aquesta operació l'assumirà el CatSalut).
Un cop alliberat l'equipament del CUAP Perecamps, s'adequarà i es procedirà al trasllat del Centre d'Atenció i Seguiment Baluard en aquest espai, de 500 metres quadrats. L'equipament que ara ocupa el CAS Baluard quedarà totalment alliberat.