Miquel Buch: “Vull repetir com a alcalde per continuar servint el poble i la seva gent

Viernes, 06 de Febrero de 2015
President Mas: “El 24 de maig ens hi juguem part del futur del procés perquè sabrem quina força real té”
Es van recollir més de 300 kg d’aliments per a Taula d’inclusió Social
Miquel Buch va renovar ahir al vespre davant 300 persones al Teatre l’Amistat  el compromís de continuar treballant per Premià de Mar i per la gent del municipi “amb molta il•lusió”. Buch va reconèixer que és conscient “que vénen dificultats, però tinc ganes d’afrontar-les”. “Als reptes i adversitats els plantaré cara, els miraré als ulls i ho afrontaré”, va remarcar el candidat de CiU, que també va apuntar que “fer d’alcalde és una de les coses més boniques que m’ha passat mai i vull continuar servint aquest poble i la seva gent amb honestedat, humilitat i voluntat de servei”.
En la seva intervenció, Buch també va aprofitar per desgranar la feina feta aquests quatre anys al capdavant de l’Ajuntament de Premià de Mar, basades en els quatre objectius que es van fixar al principi del mandat: augmentar l’atenció social; continuar millorant el poble; mantenir l’activitat al municipi; i no apujar els impostos. Buch va explicar que a aquests objectius s’hi va sumar al de reduir el deute del municipi a la meitat “i també s’ha aconseguit”. “El secret per aconseguir-ho” va apuntar Miquel Buch, “és tenir un president de la Generalitat que diu que s’ha de fer més amb menys”  i un equip “com el que he tingut que arriba on no arriben els recursos, els tècnics o les infraestructures”. En aquest sentit, el candidat va agrair la feina a la resta de persones que estan a l’equip de govern “amb els quals hem canviat la forma de fer política perquè les decisions ja no es prenen des del despatx de l’alcaldia, sinó que les prenem entre tots”.
Per la seva banda, el president de Convergència Democràtica i de la Generalitat, Artur Mas, va avisar que en les eleccions del 24 de maig està en joc bona part el futur del procés sobiranista de Catalunya, perquè “aquella nit sabrem si el projecte té més força o menys”. Per aquest motiu el president va posar èmfasi en la necessitat de “fer-nos forts en aquestes estructures d’estat que són els ajuntaments, perquè com més forts ens fem als ajuntaments més fort serà el projecte; i com més dèbils, més dèbil serà el projecte”.
En la seva intervenció, el president Mas va recordar també que una de les bases del projecte polític de Catalunya és la mobilització ciutadana “sense la qual no seríem on som i no haguéssim aixecat cap”, però ha recordat que ara aquesta majoria social que es mobilitza “cal que es transformi en majories polítiques, perquè sinó el projecte quedaria coix”. Artur Mas també va apuntar que un tercer element vital per a l’èxit del procés i per “contrarestar les dificultats i adversaris poderosos que té” calen uns ajuntaments “al costat de la Generalitat per defensar el projecte nacional català. I això també està en joc el 24 de maig”.
Sobre el candidat a l’alcaldia de Premià de Mar, el president va elogiar la feina que ha fet ell i el seu equip els darrers quatre anys, en l’àmbit dels serveis socials, en el de la promoció econòmica o en la millora del municipi i ho va considerar una “carta de presentació excel•lent”. També va destacar de Miquel Buch que reuneixi els requisits que es demanen a un bon alcalde: “Que sigui una persona treballadora, propera a la gent, honesta i eficaç”.
El sopar solidari va servir també per a recollir més de 300 kg. d’aliments per a al Taula d’Inclusió Solcial.