18.02.15 - EL PRAT DE LLOBREGAT • Barcelonès

Les obres del tren llançadora a la T1 de Barcelona començaran a l’abril

Miércoles, 18 de Febrero de 2015

La nova connexió ferroviària que unirà el centre de Barcelona amb la T1 i la T2 de l’aeroport del Prat serà una realitat el 2018. Es preveu que la llançadora tingui una freqüència de 15 minuts i que la connexió es pugui fer en menys de mitja hora.


Vies de tren de l'Estació de Sants de Barcelona.
El proper mes d’abril s’iniciaran les obres del nou ramal de la xarxa de Rodalies que unirà el centre de Barcelona amb les terminals T1 i T2 de l’aeroport del Prat. Aquesta decisió, que preveu la posada en marxa del servei d’aquí a tres anys, arriba després que la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Foment hagin arribat a un acord per desencallar la licitació.
D’entrada, les obres tindran un cost de 220 milions d’euros, que pagarà Foment. La resta, valorada en uns 75 milions d’euros, segurament l’executarà una empresa privada, que serà l’encarregada de gestionar el servei.
El nou servei connectarà Sants Estació i Passeig de Gràcia amb les dues noves estacions de les terminals de l’aeroport amb menys de mitja hora. La freqüència de pas serà de 15 minuts.
Actualment, l’accés a la T1 amb tren no és possible, ja que la línia de Rodalies arriba fins a la T2 i cal fer servir el bus llançadora entre terminals. En aquest sentit, es preveu que el nou servei podria transportar entre set i nou milions de passatgers cada any. Paral·lelament, la línia 9 del metro de Barcelona també unirà les dues terminals a partir del febrer del 2016.