20.04.15 - CALELLA • Maresme

Desvetllats els guanyadors del Premi Ciutat de Calella 2015

Martes, 21 de Abril de 2015

Oncolliga guanya en la modalitat d’entitat i en la individual empaten i guanyen les dues candidatures presentades: Francesc Montero i Josep Miracle

Guanyadors del Premi Ciutat de Calella 2015
Aquest dissabte 18 d’abril, la Fàbrica Llobet-Guri va ser l’escenari de la Gala Premi Ciutat de Calella 2015, on es van desvetllar que Oncolliga ha estat l’entitat guanyadora i, Francesc Montero de Bran i Josep Miracle i Collmaliver van empatar, guanyant tots dos en la categoria individual. El Premi Ciutat de Calella es concedeix en reconeixement a aquelles persones i entitats que hagin tingut un ressò especial al llarg de la seva trajectòria o una repercussió notable pel municipi, durant  l’any anterior al qual es convoca.
En aquest sentit, Oncolliga, és una associació contra el càncer que va néixer a Calella ara ja fa sis anys i destaca pel seu treball solidari d’informació i acompanyament i servei vers les persones que pateixen aquesta malaltia i els seus familiars. En la categoria individual han empatat les dues candidatures presentades: Francesc Montero de Bran, president del Casal de la Gent Gran, gran impulsor d’activitats motivadores per aquest col·lectiu i Josep Miracle i Collmaliver, poeta calellenc, guardonat en premis nacionals de poesia.
 El sistema d’elecció dels guanyadors s’ha fet per votació popular i, enguany, hi van anar a votar prop de 300 persones. En aquesta edició van quedar com a finalistes en la  modalitat d’entitat o associació, a més d’Oncolliga, el Club Natació Calella i Associació APDT i en la categoria individual els finalistes coincideixen amb els dos guanyadors.
L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va destacar: “la importància i els valors de tots dels guanyadors i també de la resta de nominats des de totes les seves vessants: esportives, culturals i humanes i, sobretot, la importància que tenen les entitats i les persones per la ciutat” .“ Una societat viva és aquella que la gent troba moltes raons per actuar, actuar per la cultura, actuar per lluitar contra l’exclusió social, raons per actuar per l’acompanyament, raons per actuar que ens fa molt més forts”. Va dir Candini i va afegir que  “el dinamisme de Calella és possible gràcies a totes elles, tots han guanyat nominats i guanyadors”.
El Premi Ciutat de Calella va néixer amb l’objectiu de reconèixer a aquelles persones o entitats que per les seves iniciatives destaquin en àmbits  com la convivència, la llibertat, la solidaritat o la igualtat i que hagin afavorit el progrés de la societat, el civisme, el desenvolupament econòmic, l’urbanisme sostenible, la defensa dels drets humans o del medi ambient de Calella.