22.04.15 - BARCELONA • Barcelonès

L’alcalde Trias afirma que Barcelona, com a capital de Catalunya, està al servei dels pobles i ciutats del país

Miércoles, 22 de Abril de 2015

La mostra consta de més de 150 projectes distribuïts en diferents espais que inclouen patis, espais florals, jardins i paratges naturals. La major part dels espais estan situats al Barri Vell, tot i que altres zones emblemàtiques de la ciutat també s’han sumat al circuit.


L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, en la presentació d'una nova edició de la mostra “Girona, Temps de Flors” a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.
L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat aquest matí que Barcelona, com a capital de Catalunya, està al servei dels pobles i ciutats del país, i la mostra ‘Girona, Temps de Flors’ n’és una bona oportunitat. Trias acompanyat de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha presentat, un any més- els dos darrers al Saló de Cent-, una nova edició de la mostra “Girona, Temps de Flors” a la Casa Llotja de Mar, en un acte en el que Els Amics de les Arts, han interpretat dues peces del seu repertori. ‘Girona, temps de flors’ celebra entre el 9 i 17 de maig de 2015 la seva 60a edició.

La mostra consta de més de 150 projectes distribuïts en diferents espais que inclouen patis, espais florals, jardins i paratges naturals. La major part dels espais estan situats al Barri Vell, tot i que altres zones emblemàtiques de la ciutat també s’han sumat al circuit.
L’alcalde Trias ha iniciat la seva intervenció amb unes paraules de record pels tràgics fets de dilluns a l’Institut Joan Fuster. “Són moments dolorosos per uns fets que no t‘imagines que mai poden passar, però aquestes coses passen i ens hem de saber sobreposar”, ha dit i ha afegit que ara cal tenir en compte la família del professor mort però també els que es queden, com els familiars del nen que ha provocat la tragèdia i ha apostat per no “estigmatitzar”.
Referint-se a la nova edició de ‘Girona, Temps de Flors’, la número 60, s’ha mostrat convençut que serà un èxit i aplegarà milers de visitants, molts d’ells provinents de Barcelona –l’any passat 200.000 persones van visitar Girona en els nou dies que va durar la mostra. “Em fa il·lusió ser aquí. Des de Barcelona fem d’amplificador de les coses que passen al país”, ha afirmat. En aquest sentit, Trias ha assenyalat que Barcelona “és la capital de Catalunya i exercim com a tal, ajudant pobles i ciutats” tal i com es va proposar a principis de mandat, “ajudar té un efecte multiplicador”, ha dit, com en aquest cas de la mostra ‘Girona, Temps de Flors’, que és molt més que una mostra de flors, “és cultura, és comerç, és vida al carrer i és gastronomia”.
Finalment, l’alcalde Trias ha destacat la vinculació entre Barcelona i Girona, així ha explicat que en els viatges que ha emprès a l’exterior, a més d’explicar Barcelona i la seva Àrea Metropolitana, també dóna a conèixer la resta del país i “regalo, a més de la samarreta del FC Barcelona, el llibre dels germans Roca, el millor restaurant del món”; i també la proximitat, que gràcies a l’AVE ha deixat les dues ciutats a 35 minuts.