16.06.11 - MOLINS DE REI • Baix Llobregat

El nou govern de Molins tindrà cinc àrees de govern, i el PSC i CiU se succeiran en la presidència de dues d'elles

Jueves, 16 de Junio de 2011
El nou alcalde de Molins de Rei, el socialista Xavi Paz, i el primer tinent d'alcalde, Joan Ramon Casals, de CiU, han presentat aquest dijous el nou govern d'aquesta ciutat del Baix Llobregat, en la qual un pacte sociovergent va desplaçar de l'executiu un tripartit d'ICV, CiU i ERC. Ara el consistori tindrà cinc àrees de govern: Economia i Serveis Generals, en mans del PSC; Promoció Econòmica, i Territori i Sostenibilitat, en mans de CiU; i Alcaldia i Serveis a les Persones, en les quals els dos grups se succeiran. Així ho han explicat Paz i Casals, que han presentat un executiu amb voluntat de "diàleg obert i constant" amb la resta de grups polítics d'un consistori molt fragmentat.

Segons aquest acord, Paz serà alcalde dos anys. L'abril del 2013 el rellevarà Casals i l'exbatlle passarà a assumir la primera tinença d'alcaldia i l'àrea de Serveis a les Persones. PSC i CiU estan empatats a cinc regidors al ple, tot i que la federació fou la força més votada, i estan a un regidor de la majoria absoluta.

Els líders de les dues formacions han presentat aquest dijous un acord que té la voluntat de fer "canvi de rumb en el full de ruta municipal que ha de dur Molins de Rei a ser el nou referent a la nostra comarca i al nostre entorn".

"Ens comprometem a treballar per mantenir el nostre nivell actual de serveis municipals", afegeix el text, tot destacant que els socis s'esforçaran en administrar els recursos amb "austeritat" i "eficiència". De fet, els socialistes assumeixen ara la cartera d'Economia i Serveis Generals després d'haver criticat durament la gestió de l'anterior govern i especialment d'ICV en aquesta àrea, que investiga l'Oficina Antifrau.

En el camp dels compromisos concrets, l'executiu mirarà de fer aquesta legislatura un nou edifici de serveis al camp del Ricard Ginebreda, una nova biblioteca municipal, intentarà traslladar el museu de Ca n'Ametller i promourà els aparcaments provisionals gratuïts. També impulsaran un nou web municipal, aprovaran un reglament de participació i crearan un Consell de Vila.

Els partits, que van necessitar el vot d'un regidor d'ICV per investigar Paz alcalde i hauran de negociar amb els ecosocialistes, la CUP, ERC i el PP en un consistori molt fragmentat per tirar endavant les seves iniciatives, asseveren al pacte que buscaran "un diàleg obert i constant amb la resta de grups polítics que conformen el consistori".