17.06.11 - LA SEU D'URGELL • Alt Urgell

Brufau crida a dirigir els territoris "com si fossin empreses d'èxit"

Viernes, 17 de Junio de 2011
La Seu d'Urgell (ACN).- El president de Repsol, Antoni Brufau, ha demanat que l'economia lleidatana exploti amb "innovació" el seu sector agroalimentari i la resta d'indústries que generen la riquesa d'aquesta demarcació. Durant la XXII Trobada Empresarial al Pirineu, aquest empresari lleidatà ha exhortat les administracions a dirigir els territoris "com si fossin empreses", aprofitant els seus avantatges competitius, i ha cridat a "l'inconformisme" de governs i empresaris per millorar aspectes de l'economia d'aquest territori. Brufau ha assegurat que no vol "donar consells" als empresaris de Lleida, però ha posat com a exemple que el sector turístic podria aprofitar la situació "immillorable" de Lleida en aquest camp.

Segons Brufau, tot i que Lleida pateix "els mateixos mals de la resta de territoris de l'Estat", té sectors anticíclics com l'agricultura, que manté a ratlla la taxa d'atur. Però el president de Repsol considera que aixó no és suficient i que Lleida hauria d'exportar aquest model d'èxit a la resta de sectors de la seva economia. L'empresari ha posat l'exemple del turisme, que "s'ha d'anar a buscar", ja que l'oferta de turisme a nivell global és molt ampla.

En aquest sentit, Brufau ha citat GlobalLleida, un consorci presidit per ell mateix, com una eina per afavorir la promoció econòmica del territori. Abans del sopar amb la resta de participants d'aquestes jornades empresarials, Brufau també ha fet una crida a l'optimisme sobre la situació econòmica i ha valorat que, malgrat les crisi cícliques que ha patit l'economia en les darreres dècades, Espanya s'ha situat entre els estats amb més PIB i renda per càpita del conjunt de la UE i ha millorat la seva posició en els rànquings.

Tanmateix, Brufau ha alertat que ara s'ha de fer la transició entre una economia global controlada pels països del G-8 cap a un món que cada cop està més en mans dels estats del G-20. L'empresari ha explicat que Lleida, com un territori que forma part d'un estat occidental, haurà de repensar la seva economia en aquest nou context i considerat positiu que les xifres d'exportacions a l'alça mostren que aquest procés ja ha començat.