20.05.15 - PREMIÀ DE MAR • Maresme

CiU de Premià de Mar vol afavorir la cohesió social i evitar l’exclusió de les persones amb dificultats econòmiques

Jueves, 01 de Enero de 1970

En el dotzè dia de campanya, Convergència i Unió de Premià de Mar s’ha reunit amb representants d’entitats socials del municipi, per escoltar les seves preocupacions i per presentar les propostes en serveis socials del programa electoral.

La reunió ha comptat amb la presència de la consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté a qui l’alcalde Miquel Buch ha convidat perquè les entitats socials li poguessin explicar de primera mà quines són les necessitats reals. “La trobada ha servit per escoltar les seves demandes per cercar solucions. El nostre objectiu, és treballar per afavorir la cohesió social i evitar l’exclusió dels premianencs i premianenques que ho passen malament” ha manifestat Buch. En aquest sentit, ha posat en valor la feina que es fa des de la Taula d’Inclusió social que permet el treball conjunt entre totes les parts implicades.
 
Els representants de les entitats han aprofitat la visita de la consellera per demanar que als responsables polítics es trobin mecanismes que evitin que es perdin temps amb la burocràcia i les justificacions, ja que la priorització és destinar el seu temps a les persones.
 
Per la seva banda, la consellera de Benestar i Família de la Generalitat, Neus Munté ha explicat que estan treballant per aconseguir que hi hagi una sola història social compartida a tot el territori. D’aquesta manera, totes les entitats del tercer sector puguin saber en tot moment quin és l’historial de la persona a qui han d’atendre.
 
Convergència i Unió de Premià presenta un ambiciós programa social on la prioritat seguirà sent l’atenció a les persones. “El nostre projecte passa per crear un menjador social per a persones amb necessitats  i construir pisos de protecció oficial per a joves i grans” assegura Buch.
 
Seguint amb l’objectiu d’ajudar a aquells que més pateixen s’impulsaran nous avantatges fiscals per a persones grans amb necessitats i persones aturades. Es mantindrà la gratuïtat del transport públic per a jubilats, menors de 18 anys i persones amb discapacitat.
 
Finalment, s’inclouran clàusules socials a les contractacions públiques i s’implamentarà la targeta solidària per a persones amb necessitats.
 
La visita ha servit també perquè la consellera i l’alcalde visitessin el robé i les obres del centre de distribució solidaria d’aliments de la Parròquia de Santa Maria on l’ajuntament ha destinat enguany 50.000 euros. 
 
El programa electoral de CiU es pot visitar a la pàgina web www.miquelbuch.cat/programa