22.06.11 - SANTA COLOMA DE GRAMENET • Barcelonès

Parlon crea les regidories de districte a Santa Coloma de Gramenet per apropar l'Ajuntament als ciutadans

Miércoles, 22 de Junio de 2011
L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon (PSC), ha creat la figura del regidor de districte, habitual en altres municipis veïns com Badalona o Barcelona, però que no havia existit mai a Santa Coloma de Gramenet. L'objectiu, segons ha explicat Parlon, és apropar l'Ajuntament als ciutadans i hi haurà un regidor per a cadascun dels sis districtes de la ciutat. Un altre dels canvis de la nova organització municipal és la creació de quatre comissions d'acció política "transversals", que integraran representants de diferents regidories. El govern municipal de Santa Coloma de Gramenet, integrat per PSC, ICV-EUiA i CiU aprova aquest dimecres el cartipàs pel mandat 2011-2015.

Segons la distribució de les noves regidories de districte, el Districte I (Centre i Can Mariner) el gestionarà el portaveu d'ICV-EUiA, Francesc Sánchez. El Districte II (Llatí, Riera Alta i Cementiri Vell) serà per a la nacionalista Susanna Abelló. El Districte III (Singuerlín, Can Franquesa, Oliveres i Guinardera) l'assumirà el quart tinent d'alcalde del PSC, Antoni Carmona. Els també socialistes Jordi Mas, Esteve Serrano i Remedios Aragon es faran càrrec, respectivament, del Districte IV (Riu Nord i Riu Sud), Districte V (Santa Rosa, Raval i Safarejos) i Districte VI (Fondo).

Les sis regidories de districte integraran una de les quatre comissions d'acció política que ha nomenat Parlon i a través de les quals s'organitzarà el nou govern municipal. Les regidories de districte formaran la comissió d'Acció Territorial. A més hi haurà una comissió de Desenvolupament Econòmic, Hisenda i Serveis Interns, una altra d'Urbanisme Espai Públic, Medi Ambient, Seguretat i Convivència, i una quarta de Cohesió Social i Serveis a les Persones.

Cadascuna d'aquestes grans àrees estaran formades pels tinents d'alcalde i regidors respectius, però la presidenta de totes les comissions serà la mateixa alcaldessa, Núria Parlon. Segons Parlon, amb aquesta estructura "plana i horitzontal" pretén reforçar la transversalitat de l'organització municipal.

L'alcaldessa també ha comentat els detalls dels acords bilaterals del PSC amb ICV-EUiA i CiU. Els socialistes han formalitzat dos pactes per separat amb els seus socis de govern per voluntat expressa d'ecosocialistes i nacionalistes. Els dos acords de govern són pràcticament idèntics i la diferència més notable és que el seguiment del pacte de govern el faran per separat: PSC amb ICV-EUiA i PSC amb CiU.

Pel que fa a l'oposició, el govern municipal ha acordat la creació de la figura de cap de l'oposició, que recaurà sobre el cap de llista del partit amb més representats a l'oposició. En aquest cas, serà M. Carmen Sáez, del PP. Els sous dels electes i la partida destinada a càrrecs de confiança es manté igual que fins ara.