28.05.15 - CAMBRILS • Baix Ebre

Camí Mendoza, nova alcaldessa de Cambrils

Jueves, 28 de Mayo de 2015

ERC, CIU i PSC pacten per governar el municipi en el mandat 2015-2019

Les formacions polítiques d'ERC, CIU i PSC formaran govern a Cambrils. Les tres alcadables, Camí Mendoza, Mercè Dalmau y Ana López, han fet públic aquest matí davant els mitjans de comunicació, la seva voluntat d'arribar a un acord per garantir la governabilitat de Cambrils en el mandat 2015-2019.
 
Tot i que s'ha parlat de la possibilitat de compartir l'alcaldia, Mendoza serà qui assumeixi el càrrec, i ha assegurat que des del primer moment ya van veure que hi havia una bona sintonia entre les tres parts. "Hem deixat les diferències aparcades i prioritzarem Cambrils. Anirem a la una. Iniciem una nova etapa mirant cap el futur", va dir Mendoza. 
 
Segons l'encara alcaldessa de CIU de Cambrils, Mercè Dalmau, són tres partits amb una llarga tradició a Catalunya, i, estant en un moment crucial tant com a municipi com a país, partiran de tot el que les uneixi, ha apuntat. Ja han començat a definir les linies de treball conjuntes i manifesta les seves ganes d'iniciar aquesta nova etapa. 
 
Per la banda de l'alcaldable socialista Ana López, ha anunciat que Mendoza ha liderat el procés de negociació des del primer moment i que han coincidit en molts punts, "estem elaborant el pla de mandat".
 
Les negociacions han comptat també amb la participació d'altres formacions com el Nou Moviment Ciutadà, pero no varen surtir endavant. Camí Mendoza ha justificat també que té punts en comú amb els seus dos socis: "Amb el PSC ens uneixen les polítiques d'esquerres, i amb CIU la qüestió nacional". López, per la seva part, ha assenyalat que "tots tenim clar a on estem d'acord i a on no. No hi ha incertesa, i també sabem quines són les prioritats a nivell local".