23.06.11 - TERRASSA • Vallès Occidental

El PSC i ICV-EUiA de Terrassa signen l'acord de govern per al nou mandat

Jueves, 23 de Junio de 2011
L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, el portaveu del grup municipal del PSC, Jordi Ballart, i el portaveu del grup municipal d'ICV-EUIA, Manel Pérez, han signat aquest dijous l'acord de govern assolit per les dues formacions polítiques per al mandat 2011-2015. Aquest document estableix les línies estratègiques que "guiaran l'acció de govern en aquests quatre anys", segons ha explicat l'alcalde de la ciutat, Pere Navarro, per a qui el pacte ha fet possible "un govern estable i sòlid, que és el que convenia per a la ciutat". L'acte també ha servit per presentar el nou cartipàs municipal que comptarà amb disset regidories. Pere Navarro assumirà temporalment les competències de Comerç.
 
L'alcalde ha recordat que aquest consens ja va ser possible en el mandat anterior, especialment amb l'aplicació de mesures per combatre la crisi, que continuarà sent una de les prioritats per als pròxims anys, perquè "en aquesta època convé que el govern local tingui una especial atenció a les persones amb majors dificultats". 
 
El portaveu del PSC, Jordi Ballart, ha afirmat que el govern vol "liderar la resposta a la crisi econòmica i treballar per activar l'economia i transformar el model productiu". En aquest sentit, el portaveu d'ICV-EUIA, Manel Pérez, ha apostat per "ser més proactius amb la dinamització de l'economia", però tenint en compte criteris ecològics i de servei a les persones. 
 
Els eixos principals del pacte passen per garantir una ciutat pro activa en la dinamització econòmica que faci possible l'enfortiment del teixit industrial i la transformació del model productiu; una ciutat capdavantera en la defensa dels drets socials, liderant polítiques contra l'exclusió social i compromeses amb el benestar de les persones; i una localitat més protagonista en el procés de renovació de la democràcia que faci possible reestablir la confiança en la política amb més participació i més transparència.
 
Nou cartipàs municipal
 
L'alcalde de Terrassa ha aprofitat la roda de premsa per presentar el cartipàs municipal, amb la distribució de les àrees de govern i de les regidories per a aquest mandat. Hi haurà quatre grans àrees amb quatre tinents d'alcalde al capdavant, a part de la de Presidència encapçalada pel batlle. 
 
Aquestes àrees són Planificació Urbanística i Territori, Hisenda i Serveis Generals, Promoció Econòmica i Innovació, i Serveis a les persones, cohesió i benestar social. Dins d'aquesta estructura es distribuiran els catorze regidors de l'equip de govern que tindran responsabilitats en les regidories incloses dins de cada àrea. L'alcalde ha explicat que assumirà personalment les competències de comerç durant un temps, tal i com es va comprometre amb el teixit associatiu, per fer un seguiment més directe del procés d'elaboració del Pla Estratègic de Comerç. Més endavant, aquesta responsabilitat recaurà en la tinent d'alcalde Carme Labòria.