28.06.11 - REUS • Baix Camp

Carles Pellicer: ''Haver avançat diners per la construcció d'equipaments és el principal llastre que tenim a l'Ajuntament de Reus''

Martes, 28 de Junio de 2011
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, explica en una entrevista a l'ACN que el principal llastre que té l'Ajuntament en aquests moments és haver invertit i avançat diners per a la construcció d'equipaments importants per a la ciutat. Pellicer diu que fins que la Generalitat no faci efectiva la corresponent devolució d'aquests diners, dificulta l'estat de comptes municipals. Amb tot, Pellicer, que insisteix en l'orgull que li representa ser alcalde de la ciutat que l'ha vist créixer, assegura que la simplificació organitzativa i l'estalvi del grup d'empreses Innova ajudarà a reequilibrar l'economia municipal. El dirigent convergent diu que els ciutadans ja perceben la sensació del ''canvi promès''.

En un espai amb pocs canvis, tan sols la modificació en la ubicació de les taules, l'eliminació de mobiliari auxiliar i noves plantes decoratives, Carles Pellicer obre les portes del seu nou despatx. Papers damunt la taula, quatre notes sobre els assumptes claus del dia, anotacions sobre la rebuda que aquest dilluns fa el consistori al Club de Futbol Reus Esportiu pel seu ascens a 2a B són el teló de fons d'una de les primeres entrevistes del convergent després de la seva investidura com alcalde el passat 11 de juny. Pellicer es mostra ''segur i convençut" que ha arribat un nou model a la ciutat després de 32 anys de socialisme al consistori i amb ganes de fer "una política diferent a la viscuda fins al moment''.

En clau econòmica, l'alcalde explica que les inversions han d'esperar perquè la situació econòmica ''és la que és i el marge de maniobra és molt curt''. Carles Pellicer recorda que cal prioritzar les necessitats ''més importants'' com és el crear ocupació i riquesa. De poder invertir, Pellicer assegura que ho faria en llars d'infants, millores en alguna escola i en qualsevol eina que aposti pels serveis socials a les persones.

Un cop encaminada la nova organització d'Innova - que representa un estalvi de més de 600.000 euros- i la creació del nou fons social del grup de societats municipals, Pellicer explica que una de les principals preocupacions és la situació del complex comercial de Metrovacesa. Pellicer, que ratifica les afirmacions fetes fa un mesos on assegurava que les obres es pararien un cop passades les eleccions, ironitza assegurant que ''prefereix mirar cap a un altre lloc sempre que hi passa per davant''. Tot i així, assegura que des del consistori hi estan treballant des de tots els àmbits, han demanat tenir el contracte per analitzar-lo amb detall i ''tot i que no sabem encara com, sortirem endavant i resoldrem el problema amb el centre comercial''.

Més estalvi, més canvis organitzatius

Entre els objectius que Carles Pellicer i els socis de govern, els populars liderats per Alícia Alegret, tenen sobre la taula destacar el replegament administratiu del consistori. El batlle detalla que cal que el personal tècnic i els funcionaris de l'ajuntament assumeixin totes les competències que puguin per estalviar contractacions externes.

Així mateix, Carles Pellicer explica que hi ha òrgans municipals que estan ocupant locals de lloguer mentre que hi ha dependències municipals que estan buides. Pellicer assegura que aquesta decisió, juntament a la renuncia del seu sou com alcalde, el de la tinent d'alcalde, Alícia Alegret i a part de les dietes, són mesures que ajudaran a millorar l'economia local. Pellicer avança que amb totes aquestes decisions, que s'acabaran de concretar i s'explicaran amb detall la setmana vinent, l'''ajuntament és més barat ara que amb el govern anterior''.

Així mateix, l'alcalde explica que en els propers mesos s'acabaran de recollir també els informes sobre l'estat de totes les regidories per saber exactament i conèixer de primera mà on està cada departament. Un cop recollida i estudiada aquesta informació, el batlle recorda el seu compromís de dur a terme una auditoria, que podria començar al setembre.

Carles Pellicer insisteix amb la idea que s'''està posant en funcionament tota una maquinària'' que espera estar operativa en la seva totalitat al gener del 2012, moment en que tant l'ajuntament com la resta d'organismes dependents de l'administració local hauran completat el desitjat canvi.

El dirigent convergent explica que altres temes importants de la seva agenda són la preocupació per la possible marxa de Ryanair de l'Aeroport de Reus, l'evolució del consorci per promocionar l'aeroport o l'arribada d'altres línies de baix cost, així com una propera reunió amb l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, per tractar temes comuns i claus pel territori. Pellicer recorda també que el trasllat de la facultat de Medicina al Tecnoparc forma part de l'agenda del consistori i de la URV però la situació actual fa que sigui un projecte que s'haurà d'allargar en el calendari.

Relacions amb l'oposició

Carles Pellicer explica que el traspàs del govern municipal s'ha fet amb tota normalitat i assegura també tenir ''bona relació'' amb la portaveu del grup municipal del PSC, Teresa Pallarès. Tot i que admet que tant els socialistes com la resta de partits faran d'oposició, Pellicer manté la seva intenció de tenir ''mà estesa'' amb la resta de grups per tirar endavant els objectius claus de la ciutat.

Més enllà de l'alcalde, el Carles

Abans d'acabar l'hora llarga que ha durat l'entrevista i ja en un to més relaxat, proper i personal, Carles Pellicer insisteix que ''és un ciutadà més que vol el millor per a la ciutat, que durant quatre anys -vuit si tot va bé- fa d'alcalde''. Pellicer justifica el canvi del color polític que ha viscut Catalunya en els darrers mesos assegurant que ''darrera d'aquest hi ha l'esforç de moltes persones que s'han deixat la pell per construir un país millor''. Carles Pellicer explica que quan no està a Reus, passeja per Salou (Tarragonès) i que després d'un dia dur, res millor que escoltar música dels anys 70.