28.06.11 - GRANOLLERS • Vallès Oriental

Josep Mayoral (PSC) reclama una llei que reguli els sous dels alcaldes

Martes, 28 de Junio de 2011
L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha reclamat una llei que reguli els sous dels alcaldes i regidors dels ajuntaments. Creu que és "absurd" que cada municipi hagi d'afrontar "en solitari" aquest debat sense cap tipus de "normes establertes". En una entrevista a l'ACN, ha dit que la llei hauria de considerar el nombre d'habitants o els pressupostos. Considera que les recomanacions de les associacions municipalistes no són suficients i que amb una normativa "sabríem a que atendre'ns". Mayoral, que deixarà de cobrar com a vicepresident de la Diputació el 15 de Juliol, no ha revelat el sou que tindrà com a alcalde, però ha dit que estarà per sota els criteris de les associacions municipalistes.

Josep Mayoral és alcalde de Granollers des de l'any 2004. No ha cobrat mai com a alcalde, sinó que ho ha fet com a diputat de la Diputació de Barcelona fins el 2009, i des de llavors com a vicepresident d'aquest ens. Segons la Diputació de Barcelona, Mayoral cobra com a vicepresident uns 6.921,15 euros bruts mensuals repartits en 14 pagues. Amb les eleccions municipals del 22 de maig, el PSC ha perdut la Diputació de Barcelona i Mayoral deixarà de ser-ne el vicepresident. D'aquesta manera, els seus ingressos hauran de provenir de l'Ajuntament.

No ha volgut revel·lar què cobrarà a partir d'ara, però ha explicat que la base serà el sou de l'any 2003 de l'alcalde Josep Pujades, amb els corresponents augments de l'IPC i la reducció que es va aplicar en els funcionaris i càrrecs públics per reduir el dèficit.

De totes formes, ha assegurat que serà un sou "substancialment inferior" als criteris marcats per la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació de Municipis de Catalunya. Segons aquestes entitats, l'alcalde d'una ciutat de la grandària de Granollers hauria de cobrar uns 80.589 euros anuals bruts, que amb amb la disminució per reduir el dèficit es quedaria en uns 72.530 euros anuals bruts.

Josep Mayoral ha explicat que els sous s'aprovaran en el pròxim ple de l'Ajuntament, però que abans es portaran a la Junta de Portaveus que se celebra aquest mateix dijous.