03.07.15 - CADAQUÉS • Alt Empordà

Cadaqués estrena Via Brava i s’incorpora a la xarxa d’itineraris marins de la Costa Brava

Viernes, 03 de Julio de 2015
La nova ruta s’inaugurarà aquest diumenge amb una festa per dinamitzar les activitats al recorregut
 
Les Vies Braves compten amb setze recorreguts i més de vint quilòmetres senyalitzats que permeten explorar el litoral de la Costa Brava
Sobre les Vies Braves
Les Vies Braves són els únics itineraris marins que discorren paral·lels als camins de ronda. Estan senyalitzats i abalisats, i permeten que tots els que ho desitgin puguin gaudir explorant el litoral des del mar de forma segura.

Aquests recorreguts, amb longituds entre 0,6 i 2.0 quilòmetres, són d'accés públic i gratuït per a nedadors i aficionats a l’snorkelling. Els itineraris estan abalisats de maig a octubre, i disposen de panells informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic i les característiques de la via (longitud, amplada, durada, nivell de dificultat ...), a més d'indicacions sobre la biodiversitat i les característiques del fons marí. El panell incorpora també recomanacions d'ús i seguretat.

El projecte es va iniciar el 2014 amb deu itineraris en vuit municipis de la Costa Brava i avui compta amb setze recorreguts  i més de vint quilòmetres.

Aquesta iniciativa públicoprivada és impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, el nedador d’aigües obertes i ambaixador de la Costa Brava Miquel Sunyer i l’empresa TechnojetSwim, especialitzada en material tècnic d’entrenament aquàtic.
Cadaqués, 3 de juliol de 2015.- Cadaqués compta per primera vegada amb una via brava, un dels itineraris marins que permeten explorar nedant o fent immersió lleugera el litoral de la Costa Brava. La nova via brava de Cadaqués s’inaugurarà aquest diumenge amb una festa de dinamització.

L’itinerari marí de Cadaqués ja està abalisat i els nedadors i practicants d’immersió lleugera podran completar un recorregut plenament natural. La nova via brava té un quilòmetre de recorregut i enllaça la platja d’Es Llané Petit amb la de Sa Conca, passant per Es Sortell, Punta des Sortell i la Punta de Sa Conca.

L’itinerari transcorre parcialment paral·lel al camí de ronda, estarà abalisat fins a l’octubre i compta amb panells informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic i les característiques de la via (longitud, amplada, durada, nivell de dificultat...), a més d’indicacions sobre la biodiversitat i les característiques del fons marí. El panell incorpora també recomanacions d’ús i seguretat.

A partir d’aquest cap de setmana i durant l’estiu, la Via Brava de Cadaqués acollirà diferents activitats pensades per a fomentar la descoberta, de manera lúdica, saludable i sense riscos, del fons marí. Aquestes sessions, gratuïtes i adreçades a tots els públics, busquen promoure les trobades per nedar en grup, la iniciació a la natació d’aigües obertes i la pràctica de la immersió lleugera.

Totes les sessions estaran dirigides per monitors qualificats i formats. Les activitats de les Vies Braves estan pensades tant per a nedadors professionals com per a amateurs, triatletes i practicants d’immersió lleugera.
 
Dissabte se celebrarà la primera sessió de dinamització a la Via Brava de Cadaqués a càrrec del dinamitzador Yuma Fiala i diumenge es farà la festa d’inauguració de la nova Via Brava, a partir de 2/4 d’11 del matí, que inclourà una sessió d’Aquafitness gratuïta, una sessió oberta d’snorkelling i una nedada popular a la Via Brava.