03.07.15 - VILADECANS • Baix Llobregat

Nou pas en la construcció de Viladecans The Style Outlets

Viernes, 03 de Julio de 2015

El complex comercial començarà a funcionar la tardor del 2016 amb més de 130 botigues de primeres marques internacionals i nacionals i suposarà la creació de 1.300 llocs de treball.


Col·locació de la primera pedra del centre comercial Viladecans The Style Outlets al sector de Ca n’Alemany.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, l’alcalde Carles Ruiz i el director general de Neinver, Daniel Losantos han protagonitzat avui l'acte de col·locació de la primera pedra del centre comercial Viladecans The Style Outlets al sector de Ca n’Alemany. El complex comercial començarà a funcionar la tardor del 2016 amb més de 130 botigues de primeres marques internacionals i nacionals i suposarà la creació de 1.300 llocs de treball.
El conseller Vila s’ha felicitat del “gran compromís” entre “l’administració local, la Generalitat de Catalunya i la iniciativa privada” que està fent possible la posada en marxa d’aquesta nova activitat econòmica al Baix Llobregat. “Si alguna cosa ha de fer feliç a qualsevol ciutadà progressista és constatar que els projectes es concreten, que generen activitat i llocs de treball”, ha assegurat. Vila ha comentat que “alguns obliden que per poder dedicar recursos a la despesa pública, a la protecció dels ciutadans o del territori, és condició prèvia generar riquesa i activitat econòmica”.
De la seva banda, l’alcalde Carles Ruiz ha mostrat “satisfacció i orgull per acollir un projecte que afegirà valor a la ciutat. Hem apostat fort per fer realitat el potencial i la diversitat d'activitat econòmica que ofereix la ciutat i ho hem fet amb una actitud oberta, sortint a buscar inversions, i amb la col·laboració entre administracions fruit del suport de la Generalitat”. 
Ruiz ha explicat que “hem estat anys treballant colze a colze amb la Generalitat i l'empresa Neinver” i que amb Viladecans The Style Outlet, “la ciutat guanya oportunitats laborals, centralitat, atracció turística, recursos econòmics i visibilitat”.
El procés d’urbanització
El Consorci DeltaBCN, integrat per l’Ajuntament i l’INCASÒL, està executant la tercera fase de les obres d’urbanització de Ca n'Alemany, que generaran 16 parcel·les de sòl per activitat econòmica, una de les quals acollirà el Viladecans The Style Oulets.
La primera i segona fase de les obres han suposat la urbanització de prop de 12 hectàrees més i han inclòs la construcció del nou viaducte que s’ha convertit en l'accés definitiu des de l'autopista C-32 al municipi. 
La urbanització del sector, doncs, suposa una inversió global que supera els 46 milions d’euros i donarà continuïtat a la trama urbana de Viladecans, potenciant la carretera de la Vila com un passeig urbà que la connecta amb el complex Vilamarina i el centre urbà. L’actuació preveu també l’execució d’una bassa de laminació de 90.000m3  que en cas d’avingudes absorbirà les aigües de la riera de Sant Llorenç i recollirà les aigües pluvials.
Propera gran obra: els accessos des del nucli urbà
La propera gran actuació se centrarà en el principal accés des del nucli urbà al sector de Ca n'Alemany, des de la carretera de la Vila. La connexió suposarà el tall de la via que comunica Viladecans amb la C-31 durant deu mesos, a partir del 21 de setembre. Les obres consistiran en la construcció d'un nou pont sobre la via del tren, un viaducte sensiblement més ample que l'actual, que oferirà dos carrils per sentit. Incorporarà, a més, un ampli accés de vianants.
El nou pont tindrà la suficient amplitud entre columnes amb l'objectiu de què, en el futur, es pugui desdoblar la via del tren, per permetre la futura construcció de l'eix del Corredor Mediterrani i l'ampliació de la freqüència d'aturada dels trens a l'estació de Viladecans.
L'Ajuntament ja ha planificat un dispositiu especial informatiu i els itineraris alternatius necessaris per als vehicles particulars, de transport públic i sanitari, i els serveis de recollida de residus que es posarà em marxa a principis de setembre.