01.07.11 - BARCELONA • Barcelonès

Trias és escollit alcalde de Barcelona amb el suport de CiU i Unitat per Barcelona

Viernes, 01 de Julio de 2011
Xavier Trias ja és el nou alcalde de Barcelona. El líder de CiU ha estat escollit amb el suport dels disset regidors del seu grup i dos d'Unitat per Barcelona. La resta de grups han preferit votar als seus propis caps de llista, recollint així el socialista Jordi Hereu onze vots, el popular Alberto Fernández Díaz vuit, i Ricard Gomà n'ha rebut cinc. El suport del republicà Jordi Portabella i de Joan Laporta no estava previst ni anunciat i ha estat la sorpresa de la sessió.

El Ple ha començat amb quinze minuts de retard a les 10.15 hores del matí. Després de constituir la Mesa d'Edat, de la mà de les regidores Glòria Martín (PPC) i Janet Sanz (ICV-EUiA), el secretari ha donat lectura al certificat de la Junta Electoral de Barcelona amb els resultats de les eleccions municipals. Poc després, els regidors electes han pres possessió, un a un, del seu càrrec jurant o prometent, i s'ha declarat constituïda la corporació municipal de Barcelona. Posteriorment, s'ha procedit a l'elecció d'alcalde, amb Xavier Trias, Alberto Fernández Díaz, Jordi Hereu, Ricard Gomà i Jordi Portabella com a candidats, tot i que els dos regidors d'Unitat per Barcelona han acabat donant el seu suport a l'alcaldable de CiU.

L'Ajuntament ha estat ple a vessar, i no només al Saló de Cent. I és que nombrosos convidats, autoritats, polítics i representants de la societat civil i econòmica de la ciutat han volgut assistir a la pressa de possessió de Trias. La delegació de la Generalitat va estar encapçalada per la vicepresidenta, Joana Ortega, que va estar acompanyada per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i els expresidents Pasqual Maragall i Jordi Pujol.

També s'ha vist al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, al cardenal Lluís Martínez Sistach, els membres de la Mesa del Parlament o el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. Els empresaris Salvador Alemany, Josep Gay de Monteià o Joan Gaspart han compartit saló amb diputats del Parlament com Oriol Pujol, Laia Bonet o Maria Llanos de Luna o el futur president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve. Exregidors i sindicalistes han segut ben a prop de cares conegudes com les de la cantant Núria Feliu o el comunicador Miquel Calçada 'Mikimoto'.

En total, més de mig miler de convidats han omplert les sales i racons de la part més noble de l'Ajuntament. El Ple de pressa de possessió de Trias com a alcalde ha despertat tanta expectació que l'oficina de comunicació ha batut rècord d'acreditacions per periodistes que han volgut cobrir la sessió.