15.07.15 - GIRONA • Gironès

La Generalitat signa convenis amb els ajuntaments i comerciants de Girona i Banyoles per impulsar projectes de centres comercials a cel obert en aquests municipis

Miércoles, 15 de Julio de 2015

L’objectiu dels convenis és crear sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors i convertir aquest equipament comercial col·lectiu en motor de la revitalització comercial i turística del seu entorn.


Moment de la signatura del conveni amb l'alcalde de Girona i el president de Girona Centre Eix Comercial.
El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, ha formalitzat avui convenis de dinamització comercial amb els consistoris i associacions de comerciants dels municipis de Girona i Banyoles per impulsar projectes de centres comercials a cel obert a nivell local.
El director Josep Maria Recasens, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el president de Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer, han signat aquest matí un conveni de dinamització per sumar esforços per consolidar el projecte de centre comercial a cel obert de la ciutat.
També, a Banyoles, el director general de Comerç, Josep Maria Recasens, l’alcalde del municipi, Miquel Noguer, i el president de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, Joan Frigola, han signat un conveni per impulsar aquest equipament comercial al municipi. 
Una de les prioritats del Departament d’Empresa i Ocupació en matèria de comerç és potenciar la cooperació entre les petites i mitjanes empreses comercials que contribueixen a la renovació de l’activitat comercial, impulsar la renovació i la innovació en el sector i vehicular la col·laboració amb altres administracions per a la dinamització dels centres comercials urbans. L’objectiu d’aquest programa és donar suport als ajuntaments i les associacions de comerciants de Catalunya per la consolidació dels Centres Comercials a Cel Obert de Catalunya (CCCO).
De la seva banda, els ajuntaments signants reiteren el suport al sector comercial per a seguir treballant intensament per a la consolidació del Centre Comercial a Cel Obert en els respectius municipis
Amb aquestes premisses, l’objecte dels convenis és consolidar o fins i tot crear sinèrgies comercials urbanes capaces de donar respostes professionals a les necessitats actuals dels consumidors, i convertir aquest conjunt d’establiments de proximitat integrats en l’espai urbà en el motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn.
Tant el Departament d’Empresa i Ocupació –a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- com els diferents ajuntaments es comprometen de forma bilateral, a col·laborar en la difusió, promoció i coordinació d’aquest pla d’actuacions. 
Girona Centre Eix Comercial impulsa una pla d’actuacions per promocionar aquest establiment a la ciutat, amb un pressupost de 49.741 euros, que preveu accions com el Girona Fashion Day, la Setmana de les flors, o el Fòrum gastronòmic, entre d’altres. El Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), aporta al projecte 26.000 euros en el marc del  programa de Dinamització de zones d’alta concentració comercial del pla d’incentius de comerç, serveis, artesania i moda per a 2015.
Pel que fa al municipi de Banyoles, l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, desenvolupa un pla, amb pressupost de 49.700 euros, que inclou actuacions com el Firestoc, el 10è concurs de fotografia o campanyes de promocions específiques, entre d’altres. El Departament d’Empresa i Ocupació aporta al projecte de 27.650 euros.