21.07.15 - TÀRREGA/MOLLERUSSA • Urgell/ Pla d'Urgell

La Generalitat signa convenis amb els ajuntaments i comerciants de Tàrrega i Mollerussa per impulsar projectes de centres comercials a cel obert en aquests municipis

Martes, 21 de Julio de 2015

L’objectiu dels convenis és crear sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors i convertir aquest equipament comercial col·lectiu en motor de la revitalització comercial i turística del seu entorn.


Signatura del conveni a Mollerussa.
En visita avui a les comarques d’Urgell i Pla d’Urgell, el director general de Comerç, Josep Maria Recasens, ha formalitzat convenis de dinamització amb ambdós consistoris i les respectives associacions de comerciants per impulsar aquests equipaments comercials a cel obert a nivell local.
El director general de Comerç, Josep Maria Recasens, ha formalitzat avui en visita a les comarques d’Urgell i Pla d’Urgell, convenis de dinamització comercial amb els consistoris i associacions de comerciants dels municipis de Tàrrega i Mollerussa per impulsar projectes de centres comercials a cel obert a nivell local. 
El director Josep Maria Recasens, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, i Antoni Tàcies en representació de Foment Targarí, han signat aquest matí un conveni de dinamització per sumar esforços per consolidar el projecte de centre comercial a cel obert de la ciutat.
També, a Mollerussa, el director general de Comerç, Josep Maria Recasens, l’alcalde del municipi, Marc Solsona, i el president de l’Associació Mollerussa Comercial, Alex Català, han signat un conveni per impulsar aquest equipament comercial al municipi.
Una de les prioritats del Departament d’Empresa i Ocupació en matèria de comerç és potenciar la cooperació entre les petites i mitjanes empreses comercials que contribueixen a la renovació de l’activitat comercial, impulsar la renovació i la innovació en el sector i vehicular la col·laboració amb altres administracions per a la dinamització dels centres comercials urbans. L’objectiu d’aquest programa és donar suport als ajuntaments i les associacions de comerciants de Catalunya per la consolidació dels Centres Comercials a Cel Obert de Catalunya (CCCO).
De la seva banda, els ajuntaments signants reiteren el suport al sector comercial per a seguir treballant intensament per a la consolidació del Centre Comercial a Cel Obert en els respectius municipis.
Amb aquestes premisses, l’objecte dels convenis és consolidar o fins i tot crear sinèrgies comercials urbanes capaces de donar respostes professionals a les necessitats actuals dels consumidors, i convertir aquest conjunt d’establiments de proximitat integrats en l’espai urbà en el motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn. 
Tant el Departament d’Empresa i Ocupació –a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- com els diferents ajuntaments es comprometen de forma bilateral, a col•laborar en la difusió, promoció i coordinació d’aquest pla d’actuacions.
Foment Targarí impulsa una pla d’actuacions per promocionar aquest establiment a la ciutat, amb un pressupost de 52.975,50 euros, que preveu accions com la Fira d’Artistes, Fira del Teatre,  les campanyes de Nadal i de Cinema, entre d’altres. El Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), aporta al projecte 25.000 euros en el marc del  programa de Dinamització de zones d’alta concentració comercial del pla d’incentius de comerç, serveis, artesania i moda per a 2015. 
Pel que fa al municipi de Mollerussa, l’Associació Mollerussa Comercial, desenvolupa un pla, amb pressupost de 55.753,90 euros, que inclou actuacions com la Revista Mollerussa Comercial, Mercat d’estiu, Mostra de cervesa artesana, l’Open Night, o el Mercat d’artesania, entre d’altres. El Departament d’Empresa i Ocupació aporta al projecte de 25.000 euros.