04.08.15 - SABADELL • Vallès Occidental

Territori i Sostenibilitat licita obres del perllongament d'FGC a Sabadell per 8,8 MEUR

Martes, 04 de Agosto de 2015

Els treballs corresponen a la instal·lació de via i catenària en el tram comprès entre l’estació de plaça Espanya i les cotxeres ubicades a Ca n’Oriac

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de les obres corresponents a la instal·lació de via i catenària del perllongament la línia d’FGC al seu pas per Sabadell (Metro del Vallès) entre l’estació de plaça Espanya i les cotxeres situades a Ca n’Oriac. Els treballs, amb una inversió prevista de 8,8 MEUR, s’adjudicaran  i començaran durant la tardor vinent.
 
Les obres que ara es liciten consisteixen en la implantació de la superestructura de via –llosa de formigó, carrils i aparells de via– i de catenària rígida en una longitud aproximada d’1,4 quilòmetres. El tram comença passada l’estació de plaça d’Espanya, passa per l’estació de Ca n’Oriac –doble via– i finalitza a les cotxeres –àmbit on hi ha tres vies.
 
Perllongament d’FGC a Sabadell
 
El perllongament d’FGC a Sabadell abasta 4,4 quilòmetres de nova línia, tot incloent 4 noves estacions (Pl. Major, Eix Macià-Creu Alta, Pl. Espanya i Ca n’Oriac), la remodelació i soterrament de Sabadell Estació i la construcció d’unes cotxeres a Ca n’Oriac, al final de la línia. Aquesta actuació suposarà una inversió de 430 MEUR.
 
Finalitzades ja les obres d’infraestructura, actualment s’estan executant tasques d’arquitectura i instal·lacions de les estacions  Sabadell Estació i Plaça Major, així com treballs de via i catènària, senyalització i instal·lacions diverses en el tram des de l’inici de l’actuació i fins a Plaça Major.
 
En paral·lel, per tal d’anar completant les actuacions necessàries de cara a la posada en servei del nou tram de línia d’FGC, a més de l’obra que ara es licita, també s’han impulsat els contractes de la implantació de via i catenària fins a Plaça Espanya, l’alimentació elèctrica, les comunicacions i la senyalització i enclavaments fins a les cotxeres i l’arquitectura i instal·lacions de les estacions Eix Macià-Creu Alta i plaça Espanya. Finalment, aquest estiu s’impulsarà la licitació dels treballs d’instal·lacions i arquitectura de l’estació de Ca n’Oriac i les cotxeres.