24.03.17 – BARCELONA • Barcelonès

10 anys treballant per la mediació

0
599

A la jornada s’ha escenificat el treball conjunt per fer arribar la mediació en conflictes de convivència a la ciutadania de la demarcació, tant dels 45 ens locals -42 ajuntaments i 3 consells comarcals- que disposen d’un servei propi de mediació ciutadana, subvencionat en part per la Diputació, com del servei de mediació itinerant prestat directament per la corporació per a la resta de municipis de la demarcació.


Foto de família dels 45 ens locals que treballen per la mediació, amb el suport de la Diputació de Barcelona. X Jornada de Mediació. Foto: Diputació de Barcelona.
L’han inaugurat el diputat d’Igualtat i Ciutadania, Antoni Garcia, i el diputat d’Educació, Rafael Homet. Garcia ha remarcat que «la mediació és un pilar bàsic per millorar la convivència i la cohesió social».
Antoni Garcia ha volgut deixar constància que «la Diputació de Barcelona ha invertit molts recursos en aquest programa, pel qual cada any és realitzen més de 5.000 mediacions -sobretot conflictes veïnals-  gràcies als 100 mediadors professionals que treballen a la demarcació».
Per la seva banda, el diputat d’Educació, Rafael Homet, ha apuntat que «cal entendre també la mediació com una eina educativa, tenint presents tots els agents educatius de l’entorn».
Durant la jornada, organitzada per la Gerència de Serveis d’Igualtat i Ciutadania, s’ha destacat l’alt valor pedagògic i transformatiu que té la mediació i el fet de treballar en la resolució dialogada dels conflictes. També s’ha fet referència a l’aprenentatge que comporta el mateix procés de mediació. Igualment, s’ha parlat de la importància de l’educació de joves i infants en els valors i tècniques de la mediació, com a eina bàsica perquè aprenguin a gestionar els seus conflictes a través del diàleg.
La conferència inaugural, "Mediació amb infants i joves: més enllà de la gestió de conflictes", ha anat a càrrec de  Maria Carme Boqué, professora titular de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna, de la Universitat Ramón Llull, qui ha explicat que els adolescents poden ser líders positius i ha valorat la importància de la seva participació en la societat.
Una taula rodona, moderada per l’assessora tècnica d’Igualtat i Ciutadania, Sílvia Casola, ha aportat l’experiència de diversos municipis en l’àmbit de la mediació a centres d’ensenyament.
En el si d’aquesta jornada també s’ha escenificat el treball conjunt, per fer arribar la mediació en conflictes de convivència a la ciutadania de la demarcació, tant dels 45 ens locals -42 ajuntaments i 3 consells comarcals- que disposen d’un servei propi de mediació ciutadana, subvencionat en part per la Diputació, com del servei de mediació itinerant prestat directament per la Diputació de Barcelona per a la resta de municipis de la demarcació.
Una fotografia col·lectiva amb el lema “10 anys treballant per la mediació” ha reunit els representants de totes les administracions que formen part dels serveis de mediació.
En els darrers tres anys, els serveis de mediació ciutadana de la demarcació han atès 15.918 casos de mediació i han dut a terme 914 activitats formatives sobre eines metodològiques i relacionals de la mediació, a les quals han participat 17.199 persones, i 1.465 activitats de sensibilització sobre la cultura del diàleg, en què han participat 19.055 persones.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.