14 restaurants, 11 establiments de turisme rural, 9 hotels, 3 museus, 3 oficines de turisme, 3 empreses d’altres serveis, 2 empreses de turisme actiu, 2 albergs, 1 artesà, 1 càmping, 1 comerç, 1 empresa de transport turístic i 1 espai natural protegit han rebut el distintiu, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Fotografia de la jornada. Foto: Diputació de Barcelona.
Dotze destinacions de la demarcació de Barcelona s’han distingit o han revalidat la seva distinció pel seu compromís amb la qualitat turística el mes desembre de 2016, amb un total de 470 empreses i serveis distingits, en el 11è any d’implantació del SICTED a la demarcació de Barcelona.
Actualment, hi ha 213 destinacions a Espanya implantant el SICTED, amb un total de 5.443 empreses i serveis distingits (2016). A Catalunya s’han distingit (2016) un total de 549 empreses i serveis; això suposa que a la demarcació de Barcelona hi ha un 8,76% del total de distingits de l’estat espanyol i un 84,5% del total de distingits de Catalunya, sent la destinació de Catalunya amb el nombre més alt de distingits.
La qualitat turística com a concepte global
L’objectiu del SICTED és aconseguir que els diferents elements o agents que integren l’oferta d’una destinació turística gaudeixin d’una qualitat elevada i homogènia. La idea principal d’aquest sistema és la conceptualització del turisme com un tot, fent arribar la cultura de la qualitat en una destinació de forma global a tots els subsectors, tant als estrictament turístics –transport, allotjament, restauració i oferta complementària…—com a la resta de serveis a l’abast del visitant –comerç, transport local, equipaments públics i privats, etc–.
Turisme de la Diputació de Barcelona, juntament amb la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, són els ens responsables de la coordinació i el finançament que comporta la implantació a la província del SICTED, que està promogut per Turespaña i per la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).